Mededeling

Meld je aan voor het AstroCamp 2019

15 februari 2019

De aanvragen voor het door ESO ondersteunde zomerkamp AstroCamp 2019 gaan op 1 april 2019 van start. AstroCamp is een academisch programma op het gebied van astronomie en fysica, georganiseerd door het Centro de Astrofísica da Universidade do Porto (CAUP), dat nieuwsgierigheid en kritisch denken wil bevorderen. Het kamp vindt plaats van 4 tot 18 augustus 2019 op een afgelegen en rustige plek, weg van de stedelijke stress. Het programma is bedoeld voor middelbare scholieren uit 40 verschillende landen, waaronder alle ESO-lidstaten, in een van hun laatste drie jaren vóór de universiteit.

Studenten van alle achtergronden komen samen en volgen twee cursussen, bestaande uit dagelijkse lessen, opdrachten en een eindexamen. Enkele andere hoogtepunten zijn:

•    Het waarnemen van de donkere nachthemel (onder meer de Perseïden-meteorenzwerm) met het blote oog en telescopen;

•    Skypen met astronomen en natuurkundigen uit verschillende landen;

•    Een computerproject, waarbij met gegevens van ’s werelds beste telescopen wordt gewerkt;

•    Sociale activiteiten zoals wandelen, sport en film- en documentairevoorstellingen.

Aanvragen voor AstroCamp 2019 zijn welkom van 1 tot 30 april 2019. Een Engelstalige motivatiebrief is vereist, evenals een aanbevelingsbrief. Suggesties en richtlijnen voor de motivatiebrief zijn te vinden op de AstroCamp website, evenals richtlijnen voor docenten die een aanbevelingsbrief willen verschaffen. Een op motivatie en academische verdiensten gebaseerde selectie van kandidaten zal worden uitgenodigd voor een Skype-interview in het weekend van 25-26 mei. De geslaagde kandidaten krijgen rond 1 juni plaatsen aangeboden en moeten uiterlijk op 10 juni 2019 hun deelname bevestigen en het vereiste papierwerk indienen. Het volledige reglement is te vinden op de website van het kamp.

De best in aanmerking komende aanvrager van een van ESO’s lidstaten wint een door ESO aangeboden beurs voor het kampgeld (ter waarde van ongeveer € 400, inclusief volpension, kampactiviteiten, binnenlandse reis van en naar de luchthaven van Porto, en verzekeringen). Internationale reizen naar de luchthaven van Porto zijn niet inbegrepen.

Om meer te weten te komen over het AstroCamp 2019, raden we u aan naar de online-presentatie op 2 maart te kijken.

Links

•    AstroCamp website

Over de Mededeling

Id:ann19009

Afbeeldingen

AstroCamp 2018
AstroCamp 2018