Tiedote

Hae Summer AstroCamp 2019 tähtitiedeleirille

15. helmikuuta 2019

Haku ESO:n tukemaan Summer AstroCamp 2019 leiriin avautuu haettavaksi 1.4.2019. AstroCamp on akateeminen ohjelma tähtitieteen ja fysiikan alalla, jonka organisoi Centre for Astrophysics of the University of Porto(CAUP). CAUP tähtää kasvattamaan uteliaisuutta ja kriittistä ajattelukykyä. Leiri pidetään 4.-18.8.2019 kaukaisessa ja rauhallisessa paikassa kaukana hälyisistä urbaaneista alueista. Ohjelma on tarkoitettu lukiolaisille neljästäkymmenestä eri maasta, joihin sisältyy mm. kaikki ESO:n kuuluvat jäsenmaat. 

Oppilaat kaikista eri taustoista kokoontuvat ja opiskelevat yhdessä kahdella kurssilla, joihin kuuluu päivittäisiä oppitunteja, tehtäviä ja lopputentti. Alla on muutamia leirin kohokohtia:

  • Tähtitaivaan katseleminen paljain silmin ja teleskoopilla (sisältäen Perseidien meteoriparven)
  • Skypettämistä tähtitieteilijöiden ja fyysikoiden kanssa eri maista
  • Laskennallinen projekti, jossa työskennellään maailman parhaiden teleskooppien datalla
  • Sosiaalisia aktiviteetteja, kuten patikointia, urheilua, sekä elokuva & dokumentti katselmuksia

Haku Summer AastroCamp2019 leirille on auki 1.-30.4.2019. Motivaatiokirje on pakollinen, jonka lisäksi hakemukseen tulee liittää suosituskirje ja lähiaikaiset opintosuoritukset. Suositukset ja ohjeet motivaatiokirjeen kirjoittamiseen löytyy AstroCamp nettisivuilta, kuten myös erilliset ohjeet opettajille suosituskirjeen kirjoittamisesta. Jatkoon päässeet hakemukset, jotka karsitaan motivaation ja opintosuoritusten perusteella kutsutaan Skype haastatteluun viikonloppuna 25.-26.5. Valituille ehdokkaille tarjotaan paikkoja 1.6. tietämillä ja heidän tulee vahvistaa osallistumisensa ja viimeistellä loput paperityö ennen 10.6.2019. Täydelliset ohjeet löydät leirin nettisivuilta.

Paras valittu hakija yhdestä ESO:n jäsenmaasta tulee voittamaan stipendin ESO:lta, joka kattaa leirin hinnan (arvioitu olevan 400€, sisältäen täysihoidon, majoituksen, leirin aktiviteetit, sisäisen liikenteen Porto:n lentokentältä leirille ja takaisin. Lennot Porton lentokentälle ja lentokentältä eivät sisälly leirin hintaan.

Suosittelemme katsomaan Astro Camp 2019 live esitelmän netistä 2.3., mikäli haluat kuulla lisää leiristä.

Linkit

Yhteystiedot

Carlos Martins
AstroCamp organiser
Email: astrocamp@astro.up.pt

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Email: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19009

Kuvat

Kesän 2018 AstroCamp
Kesän 2018 AstroCamp