Tiedote

Lähde mukaan Chileen ESO:n observatorioille erityisellä virtuaalikierroksella

25. marraskuuta 2022

Lähde mukaan 2. joulukuuta klo 19.00 CET virtuaalikierrokselle eri toimipisteisiimme. Pääset näkemään, mitä Chilessä maailman kaukaisimmilla paikoilla sijaitsevilla observatorioilla tehdään. Koe, mitä keskellä Atacaman autiomaata sijaitsevien kaukoputkien käyttäminen edellyttää ja mitä tähtitieteilijät siellä tutkivat. Tule mukaan Saksassa sijaitsevaan ESO:n päämajan kokoomahalliin ja paljon muuhunkin.

Tapahtuma lähetetään englanniksi ESO:n YouTube-kanavalla ja Facebook-sivulla. Tapahtuma kestää tunnin, ja sen lopussa on kyselytunti. Kierroksen aikana tiimimme vastaa myös sosiaalisen median kautta tähtitiedekysymyksiin.

Saksan Garchingissa Münchenin lähellä sijaitsevassa ESO Supernova planetaario & vierailijakeskuksessa järjestetään samana päivänä ilmainen yleisötilaisuus, jossa virtuaalinen kierros striimataan livenä. Tilaisuudessa ESO:n tähtitieteilijät ja insinöörit ovat mukana ja osallistuvat näyttelyyn vierailijoiden kanssa, sekä vastaavat heidän kysymyksiinsä. Varaa paikkasi ilmaiseksi täältä

Tämä virtuaalinen kierros on osa kampanjaa, jolla juhlitaan ESO:n 60-vuotispäivää. Mottona on "Jalat maassa, silmät taivaalla" ("Feet on the ground, eyes on the sky”) ja sen puitteissa olemme järjestäneet useita eri aktiviteetteja, jotka keskittyvät siihen, miten tähtitieteen kansainvälisen yhteistyön menestystarina jatkuu. Kampanjaan kuuluu joukko sosiaalisen median viestejä, jotka on julkaistu hashtagilla #ESO60Years. Viesteillä kerrotaan tulevaisuudensuunnitelmistamme ja niistä löydöistä, joita odotamme tekevämme seuraavien vuosikymmenten aikana. Nämä kattavat niin ESO:ssa kehitteillä olevat teknologiat, joilla on sovelluksia muilla alueilla, sekä sen, miten edistämme yhteiskuntaa laajemmin ja rakennamme kestävämpää tulevaisuutta ympäristön näkökulmasta, sosiaalisesti ja taloudellisesti. 

Useita muita yleisötilaisuuksia järjestetään ESO:n jäsenmaissa ja kumppanimaissa. Tapahtumien listaa päivitetään jatkuvasti. Katso täältä, onko lähelläsi tapahtumia.

Osaan tapahtumista liittyy vuosipäivänäyttely, johon voit tutustua myös verkossa. Tulostusvalmiit PDF-tiedostot ovat vapaasti saatavilla kaikille kiinnostuneille.

Linkit

Yhteystiedot

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
S-posti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann22016

Kuvat

ESO’s 60th anniversary
ESO’s 60th anniversary
Englanniksi