Evenementen, tentoonstellingen en campagnes

ESO communiceert belangrijk nieuws naar de media en naar het publiek door middel van persberichten, persfoto’s en videobeelden. Daarnaast organiseert ESO ook evenementen. Voorbeelden van deze evenementen zijn open dagen en bijeenkomsten om de relaties tussen ESO en haar industriële partners te versterken. Persconferenties worden georganiseerd om informatie te verschaffen over belangrijke technische en wetenschappelijke ontwikkelingen. Informatie over evenementen is te vinden op de pagina’s persbijeenkomsten en speciale evenementen

ESO coördineert publieke, wetenschappelijke evenementen die te maken hebben met sterrenkundige fenomenen. Over de zonsverduistering in 1999 en de Venusovergang in 2004 is informatie beschikbaar. Op het ESO-web is informatie beschikbaar over evenementen die al hebben plaatsgevonden waarbij ESO nauw betrokken was. 

Voor informatie over toekomstige sterrenkundige fenomenen en ESO’s activiteiten hieromtrent kunt u contact opnemen met het ESO education and Public Outreach Department.

Nieuws en evenementen die te maken hebben met ESO’s educatieve programma’s worden gepubliceerd door het ESO Educational Office. Deze afdeling ondersteunt sterrenkundig onderwijs voor met name het voortgezet onderwijs door educatief materiaal en projecten aan te bieden, en cursussen voor docenten te organiseren.