Tiedote

ESO:n pääjohtajalle on myönnetty Bernardo O’Higgins kunniamerkki

Xavier Barcons sai Chilen ulkoasiainministeriön myöntämän tunnustuksen koko organisaation puolesta

16. joulukuuta 2020

Perjantaina 11. joulukuuta ESO:n pääjohtaja Xavier Barcons sai Bernardo O'Higginsin suurristin kunniamerkin tilaisuudessa, jonka puheenjohtajana toimi Chilen alivaltiosihteeri Carolina Valdivia.

Bernardo O'Higgins kunniamerkki on Chilen valtion tunnustus ulkomaisten kansalaisten erinomaisesta työstä taiteen, tieteen, koulutuksen, teollisuuden, kaupan tai humanitaarisen tai sosiaalisen yhteistyön aloilla.

Barcons sai palkinnon ulkoministeriössä järjestetyn seremonian aikana, ja palkinnon perusteena olivat uusien toimintatapojen luominen, joilla syvennetään Chilen ja ESO:n välistä yhteistyötä.

”Haluan ulkoasiainministeriön puolesta kiittää vilpittömästi yhteistyöstänne ja avustanne uuden tähtitieteellisen paradigman luomisessa ja edistämisessä maassamme. Tämä uusi toimintatapa perustuu alueelliseen, oikeudenmukaiseen, osallistavaan ja kansalaislähtöiseen lähestymistapaan. Tähän kuuluvat huippuluokan yhteistyösopimukset, joiden kautta Chile ja sen kansallinen tutkimus- ja kehitysvirasto sekä ESO voivat yhtä lailla edistää kansalaistemme tieteellistä ja teknologista työtä maailmanlaajuisesti”, Valdivia sanoi juhlaseremonian aikana.

ESO:n pääjohtaja vastaanotti palkinnon koko järjestön puolesta. ”Pian sen jälkeen, kun aloitin ESO:n pääjohtajan virassa, lähdimme tälle yhteiselle matkalle kohti uusia ja kunnianhimoisempia toimintatapoja edistäen todellista yhteistyötä, joka auttaa rakentamaan tietoyhteiskuntaa ja neljättä teollista vallankumousta hyödyntävää tulevaisuutta”, Barcons sanoi.

Yhteystiedot

Francisco Rodríguez
ESO Press Officer Chile
Santiago, Chile
S-posti: francisco.rodriguez@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann20036

Kuvat

Xavier Barcons received the Order of Bernardo O’Higgins Grand Cross
Xavier Barcons received the Order of Bernardo O’Higgins Grand Cross
Englanniksi