Tiedote

Science in School: Numero 45 on nyt saatavilla

30. marraskuuta 2018

Maksuttoman lehden Science in School tuorein numeron on nyt saatavilla verkossa ja tulosteena. Tämä eurooppalainen lehti tiedeopettajille tarjoaa tuoreinta tietoa huipputieteestä, tiedekoulutuksen opetusmateriaaleja ja projekteja, innostavien tiedemiesten ja opettajien haastatteluja, arvosteluja kirjoista ja muista resursseista sekä monia muita hyödyllisiä resursseja tiedeopettajille. Se pyrkii edistämään tiedeopetusta kannustamalla yhteydenpitoa opettajien, tiedemiesten ja kaikkien muiden Euroopan tiedeopetuksessa vaikuttavien kesken.

Joitakin tämän numeron huippukohtia ovat: katsaus tuleviin muutoksiin SI-järjestelmän perusyksiköiden virallisista määritelmistä, odotettavissa toukokuussa 2019; artikkeli termofiilisten mikro-organismien tulevaisuuden sovellutuksista; ja tehokkaan uuden, monivärisiä röntgenkuvauksia käyttävän diagnosointiteknologian esittely.

Opetusaktiviteetteihin sisältyvät: kovaäänisen yksinkertaisista materiaaleista rakentamisen toiminto, kalorimetrikoe käyttäen pähkinänkuoria bioenergian lähteenä ja opas siitä kuinka järjestää tiedepläjäys kouluympäristössä.

Science in School -lehteä julkaisee EIROforum, joka on kahdeksan eurooppalaisen hallitustenvälisen tieteellisen tutkimusjärjestön yhteistyöhanke, jossa ESO on jäsenenä. Lehti käsittelee tieteen opettamista sekä Euroopan laajuisesti että kautta eri aihealueiden korostaen sitä, mikä on parasta opetuksessa ja huippututkimuksessa. Artikkelien toimittaminen tuleviin numeroihin on tervetullutta, oli sitten kyse tietystä tieteellisesta aiheesta syvempää ymmärtämystä antavasta tutkijasta tai opettajista tai muista tiedekouluttajista, jotka kuvailevat kekseliäitä aktiviteetteja nykyaikaisen tieteen esittelemiseksi luokkahuoneessa. Voit lukea artikkelien toimittamisen ohjeet täältä.

Verkosta löytyy lukuisia artikkeleja sekä niiden käännettyjä versioita monilla eurooppalaisilla kielillä. Jos haluat ilmoittautua vapaaehtoiseksi kääntämään Science in School -artikkeleja omalle kielellesi verkossa julkaistavaksi, katso ohjeet Science in School -verkkosivuilta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18086

Kuvat

Front cover of Science in School issue 45
Front cover of Science in School issue 45
Englanniksi