Tiedote

ESO:n avoimet ovet 2017

28. syyskuuta 2017

Lauantaina 21. lokakuuta 2017 Euroopan eteläinen observatorio (ESO) avaa ovensa yleisölle kello 11:00-18:00 (CEST) sen päämajassa Garching bei Münchenissa, Saksassa.

Tapahtuma on yksi Garchingin koko tutkimusalueen avointen ovien päivän aktiviteeteista, jolloin useat muutkin instituutit avaavat ovensa yleisölle.

ESO löytyy tästä kartatasta sijaintinumerosta 39.

Vuoden 2017 ohjelman kohokohtia ovat:

  • Näe ESO:n päärakennukset – liity opastetuille kierroksille innovatiivisesti suunnitellun toimistorakennuksen ja tekniikkarakennuksen läpi. Opi miten ESO tekee keinotekoisia tähtiä, näe miltä ELT-teleskoopin peilien prototyypit näyttävät ja vielä paljon muuta. Tutustu ESO:n Supernova-planetaario ja vierailijakeskus hankkeeseen, mikä on tällä hetkellä rakenteilla. Avautuessaan vuonna 2018 se tulee olemaan suurin kallistettu planetaario Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
  • Virtuaali- ja 3D-kierrokset – tule mukaan ESO:n henkeäsalpaaville matkoille eri paikkoihin ja tutustu mullistaviin instrumentteihin.
  • Suora yhteys Paranaliin ja ALMA:an – koe suora yhteys teleskooppeihimme Atacaman aavikolla Chilessä. Ota yhteys ESO:n VLT-teleskooppiin Paranalissa ja ALMA:an, suurimpaan toiminnassa olevaan astronomiseen projektiin, mikä koostuu 66:sta 5000 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevasta antennista Chilen Chajnantor Plateaussa.
  • ESO Chile Chill – rentoudu hetkeksi ja katso upeita kuvia paikoistamme Chilestä samalla kun kuuntelet rentouttavaa musiikkia.
  • Puheita, podcasteja ja dokumentteja – kuuntele, katso ja saa selville enemmän ESO:sta.
  • Kasvomaalausta, komeettatehdas, infrapunakuvia, tarinankerrontaa ja lahjoja pienimmille – lapsilla on hauskaa, kun heidän kasvoihinsa maalataan erilaisia tähtitieteellisiä aiheita, kuten tähtiä, galakseja ja komeettoja. He voivat oppia, kuinka komeetta rakennetaan ja saavat itsestään infrapunakuvan, etsiä tarroja täyttääkseen kansionsa ja saada palkintoja ponnisteluistaan.
  • Auringon havainnointia – tarkkaile Aurinkoa turvallisesti erikoisteleskoopin läpi (säävaraus);
  • Virtuaalinen matka taivaan halki – tutustu taivaan ihmeisiin tähtien ja planeettojen näkyessä ympärillä planeetario-ohjelman avulla.
  • Ja paljon muuta...

Vierailua ei tarvitse varata etukäteen. Voit yksinkertaisesti tulla aktiviteetteihin, joista olet kiinnostunut. ESO:lla on kahvila, missä on saatavilla kevyitä virvokkeita.

Median edustajia, jotka haluavat osallistua tapahtumaan, pyydetään vahvistamaan osallistumisensa ottamalla yhteyttä osandu@partner.eso.org.

Matkustusohjeet ESO:n päämajaan Garchingiin löytyvät täältä.

Linkit

Yhteystiedot

Herbert Zodet
Open House Day Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6422
S-posti: hzodet@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17063

Kuvat

Open House Day 2017
Open House Day 2017
Englanniksi