Tiedote
ESOcast 224: Ensimmäiset tähtienväliset vierailijat
25. kesäkuuta 2020
Tähtitieteilijät käyttävät kaukoputkiaan kaukaisten planeettajärjestelmien tutkimiseen. He pyrkivät selvittämään niiden muodostumisen ja kehittymisen mysteereitä ja paljastamaan miten samanlaisia ne ovat oman aurinkokuntamme kanssa. Ajoittain tähtitieteilijät pystyvät kuitenkin tutkimaan näitä kaukaisia kohteita paljon lähempää, kun tähtienväliset matkaajat kulkevat aurinkokuntamme läpi.
1I/'Oumuamua ja 2I/Borisov nousivat otsikoihin ensimmäisinä aurinkokuntaamme saapuneina tähtienvälisinä kulkijoina. Teleskoopit ympäri maailmaa, ESO:n erittäin suuri teleskooppi Chilessä mukaan lukien, tutkivat näitä tähtienvälisiä vierailijoita ja pyrkivät selvittämään, mistä ne tulivat, ja mistä ne koostuivat.
Tässä ESOcastissa käymme läpi joitakin niistä monista kysymyksistä, joita nämä tähtienväliset kävijät ovat herättäneet. Näitä ovat esimerkiksi: Mistä ne koostuvat? Miten ne muodostuivat? Ovatko ne samanlaisia kuin aurinkokuntamme komeetat ja asteroidit? Ja lopuksi, mitä niiden avulla voimme oppia muista planeettajärjestelmistä?
Voit liittyä ESOcasteihin iTunessa tai vastaanottaa tulevia jaksoja YouTubessa.
Myös useita muita ESOcast-jaksoja on saatavilla.
Lue lisää miten voit nähdä ja tehdä tekstityksiä ESOcasteihin eri kielillä tai kääntää tämän videon YouTubessa.
Linkit
Yhteystiedot
Bárbara Ferreira
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Saksa
Puh.: +49 89 3200 6670
S-posti: pio@eso.org
Tiedotteesta
Tunnistus: | ann20018 |