ESO's Paranal Residencia under construction

The historical photograph shows the Residencia under construction at the end of 2000. The building was designed by German architecture firm Auer+Weber, and is based around a subterranean L-shape. The building materials have the same colour as the desert, to help it blend into the landscape, and the partially completed central area of the Residencia is reminiscent of an amphitheatre, with stone tiers open to the cloudless sky. 

This is the historical image from the Then and Now comparison Picture of the Week, An Oasis for Astronomers.

Crédit:

ESO/G.Hüdepohl (atacamaphoto.com)

À propos de l'image

Identification:potw1227a
Type:Photographique
Date de publication:2 juillet 2012 10:00
Taille:3367 x 2286 px

À propos de l'objet

Nom:Paranal Residencia
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Facility
Catégorie:Paranal

Formats des images

Grand JPEG
1,5 Mio
JPEG taille écran
251,5 Kio

Zoomable


Fonds d'écran

1024x768
277,9 Kio
1280x1024
411,6 Kio
1600x1200
558,5 Kio
1920x1200
648,5 Kio
2048x1536
800,7 Kio

 

Voir aussi notre