Tiedote

Rahoitus mahdollisuuksia Chilessä (Anuncio de Oportunidades)

Ehdotuspyyntö ESO:n ja Chilen hallituksen yhteiseltä komitealta

7. kesäkuuta 2019

 

Tehostaakseen ohjelmaansa tieteellisestä yhteistyöstä isäntä maa Chilen kanssa, ESO mahdollistaa ja hallinnoi vuotuista rahastoa, joka on kohdistettu kehittämään tieteenaloja jotka liittyvät tähtitieteeseen ja sen teknologiaan Chilessä. Hallitus, joka koostuu ESO:n edustajista ja Chilen hallituksesta (työskennellen ulkomaanministeriön kautta), arvioi ja päättää ohjelmat, joita rahasto rahoittaa. Rahaston rahoitus kohteet ovat seuraavat:

  • ESO stipendi rahoitusta väitelleiden tohtorien ohjelmiin tähtitieteessä Chileläisissä akateemisissa instituuteissa.
  • Rahoitus akateemisille laitos viroille aina kahteen vuoteen saakka Chileläisissä akateemisissa instituuteissa.
  • Rahoitusta kehityksen ja opetuksen tukemiseen opinto-ohjelmissa, jossa levitetään opettajien avulla tähtitiedettä Chilessä.
  • Rahoitusta kehityksen tukemiseen, sekä toteuttamiseen rakennus teknologiassa keskittyen tähtitieteeseen.
  • Rahoitusta kehityksen tukemiseen tähtitieteessä, jota ei ole käyty läpi aikaisemmissa neljässä kategoriassa.

Yhteinen ESO:n ja Chilen hallituksen komitea harkitsee kaikkia ehdotuksia tähtitieteen kehittämisessä Chilessä ja jakaa rahoituksena yhteensä noin 365 miljoonaa Chilen pesoa vuonna 2019. Rahoituksen jakamisen päätöksissä otetaan huomioon projektien ansiokkuus, strategiset prioriteetit, jotka komitea päättää, sopivuus pyydetyn summan ja projektin tavoitteen välillä, sekä hakijan aikaisemmat saavutukset.

Komitea tukee erityisesti kunnianhimoisia ehdotuksia tähtitieteeseen liittyvässä insinööritoiminnassa kehittääkseen yhteistyötä eri ryhmien ja instituutioiden välillä Chilessä ja ympäri maapalloa. Tarkoituksena on, että suuri osa rahoituksesta jaetaan tämän tyylisille projekteille seuraavan kahden vuoden aikana ja hakijoiden on mahdollista saada rahoitusta vielä kahtena muuna periodina, aina yhteensä kuudelle vuodelle. Hyväksytyt projektit esittävät rahoitustarpeensa taas kahden vuoden päästä ja rahoituksen jatkamisen edellytykset arvioidaan aikaisempien periodien toiminnan mukaan.

Esitykset tulee lähettää viimeistään 23:59 CLT 2 elokuuta 2019.

Esitykset tulee kirjoittaa englanniksi tai espanjaksi, käyttäen alla olevan linkin lomaketta (NB lomake on ainoastaan espanjaksi).

 

Lisä informaation saamiseksi esitysten lähettämisestä saat ESO:n Chilen edustajien toimistosta

 

Linkit

Yhteystiedot

Claudio Melo
ESO Chile
Alonso de Córdova 3107, Vitacura
Santiago, Chile
Tel: +56 22 463 3032/ 22 463 3051
Email: cmelo@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19028

Kuvat

Jewels of the Chilean night sky
Jewels of the Chilean night sky
Englanniksi