Tiedote

Science in School: 46. julkaisu on saatavilla

6. toukokuuta 2019

Viimeisin painos ilmaislehteä nimeltä Science in School on nyt saatavilla internetissä ja painettuna. Tämä eurooppalainen aikakausilehti tieteen opettajille tarjoaa ajankohtaista informaatiota tieteestä, opetusmateriaaleista, tieteen opetus projekteista, haastatteluita innostavista tieteentekijöistä ja opettajista, kirja arvosteluja ja paljon muita hyviä resursseja tieteiden opettajille. Lehti pyrkii edistämään tieteiden opettamista rohkaisemalla kommunikaatiota opettajien, tieteentekijöiden ja muiden tieteen koulutuksen alalla olevien henkilöiden välillä.

Kohokohdat painoksessa sisältävät esimerkiksi: artikkeli miten erittäin hienostuneet laserit auttavat satelliitteja sääennusteiden tekemisessä; katsauksen siihen kuinka tärkeitä puu katokset ovat ilmastollemme; ja esittelyn kuinka rakentaa hiukkasloukku normaaleilla 3D printtereillä.

Opetukselliset aktiviteetit sisältävät: luo taidetta mikro-organismeilla, tunnista subatomiset partikkelit käyttämällä kuvia kuplakammiosta; ja tutkimuksen kuinka määrittää paras pyykinpesuaine eri tahroille.

Science in School:in julkaisee EIROforum, joka on yhteistyö kahdeksan eri eurooppalaisen hallitustenvälisen tutkimus laitoksen välillä, joista yksi on ESO. Lehti käsittelee tieteiden opettamista ympäri Eurooppaa eri alojen välillä, kertoen sekä parhaat palat opetuksesta, kuin myös huippuluokan tutkimuksesta. Artikkeleita otetaan vastaan tuleviin painoksiin mieluusti niin tieteentekijöiltä, jotka voivat antaa syvällisemmän katsauksen tiettyyn tieteelliseen aiheeseen tai opettajilta tai muilta tieteen kouluttajilta, jotka kertovat innovatiivisista aktiviteeteista, joilla voidaan esitellä modernia tiedettä luokissa. Voit katsoa ohjeistuksen artikkeleiden jätöstä täältä.

Useat artikkelit ja käännetyt versiot eri Euroopan kielille voi löytää internetistä. Jos haluat osallistua vapaaehtoisena Science in School artikkelin kääntämiseen omalle kielellesi, niin katsothan ohjeistuksen Science in Schoolin nettisivuilta.

Linkit

Yhteystiedot

Wolfgang Vieser
ESO Education Coordinator
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6183
Email: wvieser@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19023

Kuvat

Front cover of Science in School 46
Front cover of Science in School 46
Englanniksi