ann19016-fi — Tiedote

IAU Astronomy Education Conference pidetään ESO Supernova:ssa

ESO Supernova Planetarium & Visit Centre tulee olemaan tapahtumapaikkana the inaugural IAU Astronomy Education Konferenssissa Syyskuussa 2019

13. maaliskuuta 2019

ESO isännöi vuoden 2019 IAU Astronomy Education Conference:n 16-18. Syyskuuta 2019 ESO:n ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre:ssä. Konferenssi tuo yhteen tähtitieteilijöitä, tähtitieteen opetuksen tutkijoita ja koulutuksen harjoittajia täyttääkseen IAU:n sitoutumisen kehittämään laatua, määrä, yhteisöä ja vaikutusta tähtitieteen koulutukseen, tutkimukseen ja käytäntöä.

Isännöinti tässä konferenssissa nostaa entisestään ESO Supernova:n positiota huippu tähtitieteen koulutus keskuksena, tarjoten monipuolisen opetus ohjelman kouluille, esikouluille ja opettajille. Konferenssiin osallistujat voivat kokea täysin Supernova:n aktiviteetit, sisältäen työpajoja, kierroksia ja yli 2200 neliömetriä interaktiivisia näyttelyjä, kuten myös suurimman kallistetun planetaarion Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.

Konferenssi keskittyy kolmeen pääteemaan: tähtitieteen koulutuksen tutkimiseen; tähtitieteen koulutuksen standardeihin, opetussuunnitelmaan ja ohjeistukseen; ja ala- ja yläkoulujen opettajien koulutukseen. Nämä teemat käsitellään luennoissa, postereissa ja työpajoissa. Aiheita käsitellään monista kulmista, kuten täysin teoreettisesta tutkimuksesta aina käytännön ongelmiin saakka, joita koetaan, kun upotetaan uusinta koulutuksellista ja tähtitieteellistä tutkimusta käytännön maailman koulutukseen.

Mahdolliset konferenssiin osallistujat voivat löytää lisää informaatiota nettisivuilta, jotka sisältävät infoa abstraktien ja hakemuksista matka tuille. Abstraktien lähettämisen deadline on 21. Toukokuuta 2019. Lisää infoa löydät myös konferenssin kirjeestä täältä. ESO odottaa innolla isännöidäkseen esiintyjiä ja osallistujia syyskuun innovatiivisen ja jännittävän tapahtuman debyyttiin.

Lisäinfo

ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre

The ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre on maailmanhuippu yleisö ja opintokeskus tähtitieteelle, joka sijaitsee ESOn pääkeskuksessa Garching Bei Münchenissä. Keskuksesta löytyy Saksan, Itävallan ja Sveitsin suurin kallistettu planetaario ja interaktiivinen näyttely, jakaakseen lumoavan tähtitieteen maailman ja ESOn inspiroidakseen tulevia sukupolvia arvostamaan ja ymmärtämään universumiamme ympärillämme. Kaikki materiaali keskuksessa on käännetty englanniksi ja saksaksi. Sisäänpääsy keskukseen on ilmaista, mutta se vaatii varauksen. Lisää tietoja löydät osoitteesta: supernova.eso.org

ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre toimii Euroopan Eteläisen Observatorion (ESO) ja  Heidelberg Institute for Theoretical Studies (HITS) yhteistyönä. Rakennus on saksalaisen Klaus Tschira Stiftun (KTS) säätiön lahjoittama ja ESO operoi laitosta.

ESO Supernova nauttii seuraavien toimijoiden tukea: LOR Foundation, Evans & Sutherland, Sky-Skan and Energie-Wende-Garching.

KTS

Klaus Tschira Stiftung (KTS) perustettiin vuonna 1995 fyysikon ja SAPn perustajan Klaus Tschiran (1940-2015) toimesta. Kyseessä on yksi suurimmista eurooppalaisista säätiöistä, jotka on rahoitettu yksityisesti. Säätiö edistää luonnontieteiden, matematiikan ja tietokonetieteiden kehitystä, sekä pyrkii kehittämään näiden tieteiden arvostusta. Säätiön sitoumus alkaa jo esikoulusta ja jatkaa, niin kouluissa, yliopistoissa, kuin myös tutkimus laitoksissa. Säätiö tukee tutkimusta uusien toimintatapojen löytämiseen tieteellisen tiedon levittämisessä ja tukee sekä sen kehitystä, että myös sen toteuttamista.

HITS

The Heidelberg Institute for Theoretical Studies (HITS gGmbH) perustettiin vuonna 2010 fyysikon ja SAPn perustajan Klaus Tschiran (1940-2015) toimesta. HITS on voittoa tavoittelematon tutkimuslaitos, joka toteuttaa perustutkimusta luonnontieteissä, matematiikassa ja tietojenkäsittelytieteissä, erikoistuen valtavien tietomäärien jalostamiseen, järjestämiseen ja analysoimiseen. Tutkimusalat vaihtelevat aina molekyyli biologiasta astrofysiikkaan. HITSn omistajana toimii Heidelberg University and the Karlsruhe Institute of Technology (KIT) ja HITS Stiftung, mikä on Klaus Tschira säätiön tytärsäätiö. HITS tekee yhteistyötä myös muiden yliopistojen, tutkimuslaitosten ja teollisten yhteistyökumppaneiden kanssa. Perusrahoituksen HITSlle hoitaa HITS Stiftung, joka saa rahoituksensa Klaus Tschira säätiöltä. Tärkeimmät ulkopuoliset rahoittajat ovat Federal Ministry of Education and Research (BMBF), the German Research Foundation (DFG), ja Euroopan Unioni.

ESO

ESO on johtava hallitustenvälinen tähtitieteen organisaatio Euroopassa ja selvästi maailman tuottavin maanpäälle sijoitettu tähtitieteenlaitos. ESO koostuu 16 jäsenmaasta: Itävalta, Belgia, Tšekin tasavalta, Tanska, Ranska, Suomi, Saksa, Irlanti, Italia, Alankomaat, Puola, Portugali, Espanja, Ruotsi, Sveitsi ja Yhdistynyt kuningaskunta, sekä isäntävaltiosta Chilestä, sekä Australiasta strategisena yhteistyökumppanina. ESO vie eteenpäin kunnianhimoista tavoitettaan keskittyen tehokkaiden maanpäällisten kaukoputkien suunnitteluun, rakentamiseen ja operoimiseen, mahdollistaen tähtitieteilijöiden tekevän tärkeitä tieteellisiä löytöjä. ESO on myös pääroolissa tähtitieteen tutkimisen edistämisessä, sekä organisoinnissa. ESO käyttää kolmea uniikkia maailmanluokan havaintopaikkaa Chilessä, joihin kuuluu La Silla, Paranal ja Chajnantor. Paranalissa ESO operoi the Very Large Telescopea ja sen maailmanluokan Very Large Telescope Interferometeria, sekä VISTA working in the infrared and the visible-light VLT Survey Telescopea. Lisäksi Paranalissa ESO isännöi ja operoi Cherenkov Telescope Array Southia, joka on maailman suurin ja herkin gammasäteilyn havaintoasema. ESO on myös tärkeä kumppani kahdessa tutkimusasemassa Chajnantorissa: APEX ja ALMA tutkimusasemissa, jotka ovat suurimmat tähtitieteen projektit mitä on koskaan toteutettu. ESO on myös rakentamassa lähelle Paranalia uutta 39-metristä Extremely Large Telescopea (ELT), mikä on tulevaisuudessa ”maailman suurin silmä tähtitaivaalle”

Linkit

Yhteystiedot

Wolfgang Vieser
ESO Education Coordinator
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 320 061 83
Email: wvieser@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Communication Strategy Officer
ePOD
Tel: +49 89 320 069 65
Email: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann19016

Kuvat

2019 IAU Astronomy Education Conference
2019 IAU Astronomy Education Conference
Englanniksi
The ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre
The ESO Supernova Planetarium & Visitor Centre
Englanniksi