Tiedote

ESO Supernova sai kultaluokituksen kestävälle kehitykselleen

1. marraskuuta 2018

Huolellisen arvioinnin seurauksena saksalainen kestävän kehityksen rakennusten neuvosto (DGNB — Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) on myöntänyt ESO Supernova -planetaariolle ja -vierailijakeskukselle kestävän kehityksen kultasertifikaatin.

Tämä palkinto tunnustaa tavat, joilla ESO Supernova noudattaa kestävän kehityksen korkeita tavoitteita. Neuvosto arvioi rakennuksen kuudessa eri luokassa: ympäristö, taloudellisuus, sosiokulttuurisuus ja toiminnallisuus, teknologia, prosessit ja sijainti. Palkinto ottaa huomioon ei vain energian säästämisen ja ympäristöystävälliset materiaalit vaan myös seikkoja kuten vierailijoiden mukavuuden ja keskuksen tekemän työn.

DGNB päätteli, että ESO Supernova on niin sitoutunut kestävään kehitykseen, että se saavuttaa kultasertifikaatin vaatimukset. Keskuksen vierailijat voivat nähdä ESO Supernovan kultastandardin tunnustavan laatan pääsisäänkäynnin yhteydessä.

Lisätietoja

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) yhteistyöhanke. Rakennuksen on lahjoittanut saksalainen Klaus Tschiran säätiö (KTS) ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Oana Sandu
Community Coordinator & Strategy Officer
ePOD
Puh.: +49 89 320 069 65
Sähköposti: osandu@partner.eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18081

Kuvat

Looking green
Looking green
Englanniksi