Tiedote

CERN-ESO tiede-taideprojekti Simetrían käynnistäminen

25. lokakuuta 2018

Simetría, uusi kunnianhimoinen majoituksen käsittävä tiede-taide -vaihto-ohjelma tuo taiteilijat suorittamaan taiteellisia pyrkimyksiään suhteessa tähtitieteeseen ja hiukkasfysiikkaan joihinkin maailman tärkeimmistä tieteellisistä tutkimuskeskuksista. Majoitus antaa taiteilijoille mahdollisuuden tutkia tieteellisiä ideoita ja teknologisia konsepteja samalla kun he käyvät innovatiivisia keskusteluja edistääkseen taiteellista ilmaisuaan.

Taiteen ja tieteen asiantuntijoiden tuomaristo on valinnut ehdokkaiden listalta chileläisen taiteilijan Nicole L’Huillier ja sveitsiläisen taiteilijan Alan Bogana. Heidät kutsutaan asumaan Euroopan hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen CERN:iin Sveitsiin ja Euroopan eteläisen observatorion VLT- ja ALMA-teleskoopeille Chileen.

"Olen hyvin iloinen, että VLT ja ALMA ovat osa tätä aloitetta, koska taiteet ja tieteet kohottavat mielialaa ja muistuttavat meitä siitä, että on tärkää vaalia luovuuden, uteliaisuuden ja tutkimisen ulottuvuuksia, jotka, tietyllä tapaa, määrittävät meidät ja, siten, niitä ei pitäisi milloinkaan unohtaam," sanoo Claudio Melo, ESO:n edustaja Chilessä.

Simetría on käynnistetty Sveitsin ja Etelä-Amerikan vaihto-ohjelma Pro Helvetia Coincidencian sekä Chilen kulttuuri-, taide- ja kulttuuriperintöministeriön tuella. Se on yhteistyö Arts at CERN:in, ESO:n, ALMA:n ja Coorporación Chilena de Videon välillä.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Calum Turner
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
Sähköposti: pio@eso.org

CERN Press Office
CH - 1211 Geneva 23
Switzerland
Sähköposti: Press.Office@cern.ch

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18079

Kuvat

Four lasers light up Paranal
Four lasers light up Paranal
Englanniksi