Tiedote

ESO:n avoimet ovet 2016

Tutustu maailman tuotteliaimman maanpäälisen observatorion kulissien taakse

28. syyskuuta 2016

Lauantaina 22. lokakuuta 2016 Euroopan eteläinen observatorio (ESO) avaa ovensa yleisölle kello 11:00-18:00 (CEST) sen päämajassa Garching bei Münchenissa, Saksassa.

Tapahtuma on yksi Garchingin koko tutkimusalueen avointen ovien päivän aktiviteeteista, jolloin useat muutkin instituutit avaavat ovensa yleisölle.

ESO löytyy tästä kartasta sijaintinumerosta 39.

Vuoden 2016 ohjelman kohokohtia ovat:

  • Näe ESO:n päärakennukset – liity opastetuille kierroksille innovatiivisesti suunnitellun toimistorakennuksen ja tekniikkarakennuksen läpi. Opi miten ESO tekee keinotekoisia tähtiä, näe miltä ELT-teleskoopin peilien prototyypit näyttävät ja vielä paljon muuta. Tutustu ESO:n Supernova-planetaario ja vierailijakeskus hankkeeseen, mikä on tällä hetkellä rakenteilla. Avautuessaan vuonna 2017 se tulee olemaan suurin kallistettu planetaario Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä.
  • Virtuaali- ja 3D-kierrokset – tule mukaan ESO:n henkeäsalpaaville matkoille eri paikkoihin ja tutustu mullistaviin instrumentteihin.
  • Suora yhteys Paranaliin ja ALMA:an – koe suora yhteys teleskooppeihimme Atacaman aavikolla Chilessä. Ota yhteys ESO:n VLT-teleskooppiin Paranalissa ja ALMA:an, suurimpaan toiminnassa olevaan astronomiseen projektiin, mikä koostuu 66:sta 5000 metriä merenpinnan yläpuolella sijaitsevasta antennista Chilen Chajnantor Plateaussa.
  • ESO Chile Chill – rentoudu hetkeksi ja katso upeita kuvia paikoistamme Chilestä samalla kun kuuntelet rentouttavaa musiikkia.
  • Puheita, podcasteja ja dokumentteja – kuuntele, katso ja saa selville enemmän ESO:sta.
  • Kasvomaalausta, komeettatehdas, infrapunakuvia, tarinankerrontaa ja lahjoja pienimmille – lapsilla on hauskaa, kun heidän kasvoihinsa maalataan erilaisia tähtitieteellisiä aiheita, kuten tähtiä, galakseja ja komeettoja. He voivat oppia, kuinka komeetta rakennetaan ja saavat itsestään infrapunakuvan, etsiä tarroja täyttääkseen kansionsa ja saada palkintoja ponnisteluistaan.
  • Auringon havainnointia – tarkkaile Aurinkoa turvallisesti erikoisteleskoopin läpi (säävaraus);
  • Virtuaalinen matka taivaan halki – tutustu taivaan ihmeisiin tähtien ja planeettojen näkyessä ympärillä planeetario-ohjelman avulla.
  • Ja paljon muuta.

Vierailua ei tarvitse varata etukäteen. Voit yksinkertaisesti tulla aktiviteetteihin, joista olet kiinnostunut. ESO:lla on kahvila, missä on saatavilla kevyitä virvokkeita.

Median edustajia, jotka haluavat osallistua tapahtumaan, pyydetään vahvistamaan osallistumisensa ottamalla yhteyttä osandu@partner.eso.org.

Matkustusohjeet ESO:n päämajaan Garchingiin löytyvät täältä.

Linkit

Yhteystiedot

Herbert Zodet
Avoimien ovien koordinaattori
Garching bei München, Germany
Matkapuhelin: +49 89 3200 6422
S-posti: hzodet@eso.org

Tania Johnston
Avoimien ovien koordinaattori
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
S-posti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16067

Kuvat

ESO Open House Day 2016
ESO Open House Day 2016
Englanniksi
Tag der offenen Tür 2016
Tag der offenen Tür 2016
Englanniksi