Toconao set fra oven

Den lille landsby Toconao er den bebyggelse, der ligger nærmest det største eksisterende astronomiprojekt, ALMA [1], the Atacama Large Millimeter/submillimeter Array. Toconao har mindre end 800 indbyggere, og ligger 2475 meter over havets overflade i en naturlig oase forsynet af en lille bjergflod i udkanten af verdens tørreste ørken, Atacamaørkenen. Floden løber ikke hele året, men de lokale landmænd har klogt bygget et netværk af dæmninger og kanaler til at regulere vandstrømmen, så de kan have afgrøder hele året rundt.

Når man ser nærmere på billedet, kan man nederst til venstre finde nogle bygninger lavet af traditionelle materialer såsom soltørrede mursten og vulkanske klippesten, som fx Sankt Lukas Kirke og Klokketårnet.

Sideløbende med deres videnskabelige arbejde har ALMA-personalet arbejdet med de ældste Atacameño i Toconao og andre områder for at indsamle deres kulturs syn på Universet i en bestræbelse på at bevare denne kulturelle og videnskabelige arv for senere generationer.

ALMA har også støttet en undervisningsforbedringsplan på School E-21, en landlig, offentlig virksomhed i Toconao, siden 2008. Denne plan, som er bakket op af lokalsamfundet, fokuserer på at forbedre undervisningen i naturvidenskab og engelsk. 

Dette luftfoto blev taget af de to besætningsmedlemmer på ORA Wings for Science projektet, Clémentine Bacri og Adrien Normier, som flyver et miljøvenligt, ultralet fly [2] på en årelang rejse rundt i verden for at hjælpe forskere ved at udbyde luftkapacitet til for eksempel luftindsamling til arkæologi, biodiversietsobservationer og 3D landskabsmodellering.

ESO har et fortløbende, formidlingssamarbejde med denne nonprofitorganisation. Korte film og fantastiske billeder der produceres i løbet af flyvningerne, vil blive brugt til undervisningsformål og til at fremvise lokal forskning. Deres jordomflyvning begyndte i juni 2012 og vil slutte i juni 2013 med en landing ved Paris Air Show.

Noter

[1] Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA), en international astronomifacilitet, er et partnerskab mellem Europa, Nordamerika og Østasien i samarbejde med Chile. I Europa er ALMA finansieret af det Europæiske Syd Observatorium (ESO), i Nordamerika af U.S. National Science Foundation (NSF) i samarbejde med National Research Council of Canada (NRC) og National Science Council of Taiwan (NSC) og i Østasien af National Institutes of Natural Sciences (NINS) of Japan i samarbejde med Academia Sinica (AS) i Taiwan. Konstruktionen og driften af ALMA ledes i Europa af ESO, i Nordamerika af National Radio Astronomy Observatory (NRAO), der administreres af Associated Universities, Inc. (AUI), og i Østasien af National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ). Joint ALMA Observatory (JAO) står for den samlede ledelse og overordnede styring af konstruktionen, ibrugtagningen og driften af ALMA.


[2] Det ultralette fly er et NASA prisvindende Pipistrel Virus SW 80, der kun bruger 7 liter brændstof per 100 kilometer - mindre end de fleste biler.

Kilde:

Clem & Adri Bacri-Normier (wingsforscience.com)/ESO

Om billedet

Id:potw1337a
Sprog:da
Type:Foto
Udgivelsesdato:16. september 2013 10:00
Størrelse:5624 x 3712 px

Om objektet

Navn:Wings for Science
Type:Unspecified

Billedformater

Stor JPEG
7,5 MB
Skrærm JPEG
421,5 KB

Zoombar


Baggrundsbilleder

1024x768
524,5 KB
1280x1024
847,3 KB
1600x1200
1,2 MB
1920x1200
1,3 MB
2048x1536
1,8 MB