Europæiske antenner ved ALMAs Operations Support Facility (OSF)

I dette billede ser vi antenner der skal blive en del af Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA). De tre antenner i forgrunden såvel som nogle af dem i baggrunden er leveret af ESO som en del af ESOs bidrag til ALMA gennem en kontrakt med det europæiske AEM konsortium [1]. I alt leverer ESO 25 af antennerne på 12-meter i diameter. Yderligere 25 12-meter antenner leveres af den Nordamerikanske ALMA-partner, mens de sidste, et sæt på 12 7-meter og 4 12-meter antenner, som udgør Atacama Compact Array, leveres af den østasiatiske ALMA-partner.  

Antennerne ses her ved ALMAS Operations Support Facility (OSF) i en højde af 2900 meter over havets overflade i udløberne af de chilenske Andesbjerge. Dem i forgrunden er i AEM Site Erection Facility (opbygningsanlægget), hvor antennerne samles og gennemtestes, før de overdrages til observatoriet. Antennerne i baggrunden er blevet overdraget og er ved at gennemgå flere test eller få installeret deres følsomme modtagere. Når antennerne er klar, transporteres de til Array Operations Site på Chajnantorplateauet i en højde af 5000 meter. Der forenes de med deres modstykker som en del af ALMA-opstillingen, der arbejder på at studere nogle af de dybeste spørgsmål om vores kosmiske oprindelse. Selv når alle antennerne er klar, vil OSF forblive aktivitetscenteret for den daglige drift af ALMA som arbejdsplads for astronomer og for holdene, der er ansvarlige for vedligeholdelsen af observatoriet.

I horisonten ses ryggen af Andesbjergene, hvor den højeste tinde tilhører den koniske vulkan Licancabur. Licancabur markerer grænsen mellem Chile og Bolivia og dominerer områdets landskab.

ALMA, en international astronomifacilitet, er et partnerskab mellem Europa, Nordamerika og Østasien i samarbejde med Chile. Konstruktionen og driften af ALMA ledes i Europa af ESO, i Nordamerika af National Radio Astronomy Observatory (NRAO) og i Østasien af National Astronomical Observatory of Japan (NAOJ). Joint ALMA Observatory (JAO) står for den samlede ledelse og overordnede styring af konstruktionen, ibrugtagningen og driften af ALMA.

 

Noter

[1] AEM konsortiumet består af Thales Alenia Space, European Industrial Engineering og MT-Mechatronics.

Links

Kilde:

ALMA (ESO/NAOJ/NRAO)

Om billedet

Id:potw1326a
Sprog:da
Type:Foto
Udgivelsesdato:1. juli 2013 10:00
Størrelse:5616 x 3744 px

Om objektet

Navn:Atacama Large Millimeter/submillimeter Array
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Facility

Billedformater

Stor JPEG
5,1 MB
Skrærm JPEG
284,2 KB

Zoombar


Baggrundsbilleder

1024x768
310,5 KB
1280x1024
476,6 KB
1600x1200
672,6 KB
1920x1200
831,5 KB
2048x1536
1,0 MB