Meddelelse

Girls’ Day event hos ESO’s hovedkvarter i Garching, Tyskland

6. februar 2020

 

Den 26. Marts 2020 er det Girls’ Day i Tyskland, og ESO deltager i dagens aktiviteter, hvor teknologivirksomheder, universiteter og forskningsorganisationer slår dørene op for piger fra 8. klasse og ældre for at give dem indsigt i videnskabelige og teknologiske professioner. Det skal motivere til at vælge en karriere inden for STEM-områderne: Science, Technology, Engineering og Mathematics (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). 

Til ESO’s Girls’ Day vil vi præsentere organisationens arbejde og vise flere af vores daglige aktiviteter, som eksempelvis astrofysisk forskning, mekanisk og optomekanisk design og integration, drift og meget mere. Programmet inkluderer indledende oplæg og praktiske workshops om astronomi og ingeniørvidenskab.

De studerende vil lære, hvordan astronomiske instrumenter bliver bygget, testet og styret. De vil også lære om, hvordan data bliver indsamlet og brugt i astronomisk forskning for at svare på de store spørgsmål om universet. Det vil give de studerende indsigt i ingeniører- og astronomers arbejde hos ESO.

Til sidst i vores præsentation af verdens mest produktive astronomiske observatorium vil der være en live videoforbindelse til Cerro Paranal, som huser ESO’s Very Large Telescope (VLT). De studerende får mulighed for at tale med ESO astronomer og ingeniører, der arbejder 11.000 kilometer væk på en fjerntliggende bjergtop i Chiles Atacama-ørken.

Oplæg og workshops til eventet vil være på tysk.

Hvornår: 26. marts 2020, klokken 08.30

Hvor: ESO’s hovedkvarter, Karl-Schwarzschild-Straße 2, D-85748 Garching bei München, Germany

Hvem: Piger i 8. klasse eller højere klassetrin

Links

Kontakter

Michaela Thulesen
ESON-Danmark, Stellar Astrophysics Centre, Aarhus University
Aarhus, Denmark
Tel: +45 9352 2168
Email: eson-denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann20007

Billeder

ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
ESO participates in Germany’s Girls’ Day activities
tekst kun tilgængelig på engelsk