Meddelelse

Planlægningen af Recidenciaen - hotellet til ALMA er i gang

De første kontrakter er underskrevet for det nye hjem til stab og besøgende

16. januar 2015

De første byggekontrakter til boligkomplekset; Recidenciaen til Atacama Large Millimeter/submillimeter Array (ALMA) er blevet givet til konsortiet L y D - Axis. Det er en sammenslutning af firmaerne Constructora L y D S.A. og Axis Desarrollos Constructivos S.A. Det er begge chilenske firmaer, som har erfaring i at konstruere denne type bygninger i det nordlige Chiles udfordrende miljøer.

 

Recidenciaen bliver det nye hjem for staben og de besøgende til observatoriet. Bygningernes form og farver i dette store arkitekturprojekt er designet til at falde ind i stedets topografi, miljøet og landskabet omkring ALMA. Det er de finske arkitekter Kuovo & Partanen, som har tegnet bygningerne, og deres arbejde er så tilpasset det chilenske marked af det lokale chilenske arkiteketfirma Rigotti & Simunovic Arquitectos .

Siden bygningen af ALMA begyndte i 2008 med leveringen af den første antenne (eso0849), har staben og de besøgende boet i midlertidige containere i base camp ved Operations Support Facility , hvor alle aktiviteter med hensyn til integration af antennerne foregår. Det anlæg befinder sig 2900 m over havet, og det ligger omkring 15 km fra den nærmeste offentlige vej, og den nærmeste by is San Pedro de Atacama.

Indtil nu har opstillingen af selve ALMA anlægget været højest prioriteret, og anlægget af recienciaen er den sidste større kontrakt.

Kontraktarbejderne begynder tidligt i 2015, og det forventes at tage 18 måneder. I det hårde ørkenmiljø, det afsidesliggende sted og skiftearbejdet igennem dage og nætter gør, at recidenciaen skal være et særligt rart bosted for både staben og de besøgende, som kommer fra mere end 20 lande verden over.

I recidenciaen er der to hovedzoner: Fællesområdet og beboelsesområdet. Der anvendes et modulært koncept, så der kan tilføjes flere afdelinger, hvis det viser sig nødvendigt. Til en start vil der være 120 værelser, fordelt på seks bygninger.

Fællesområdet omfatter afslapningsområder, bibliotek, cafeteria, lounge, spa med fitnesscenter, svømmebassin, sauna og barbecueområde. Der vil også være køkken og spiselokaler, med plads til at rumme halvdelen af beboerne ad gangen.

Links

Links

Om meddelelsen

Id:ann15004

Billeder

Overblik over bygningskomplekset til ALMAs recidencia
Overblik over bygningskomplekset til ALMAs recidencia
ALMA residenciaen: Facade, hovedbygningen
ALMA residenciaen: Facade, hovedbygningen
Et kig ind i spisesalen på 2. sal i hovedbygningen
Et kig ind i spisesalen på 2. sal i hovedbygningen
Indgangspartiet og loungen på 1. sal i hovedbygningen
Indgangspartiet og loungen på 1. sal i hovedbygningen
Den indre gård imellem beboelsesfløjene
Den indre gård imellem beboelsesfløjene