Meddelelse

Konkurrencen "Catch a Star 2015" er åben

28. november 2014

Alverdens skoleelever er hermed inviteret til at deltage i den europæiske astronomikonkurrence Catch a Star. Elever, som vil være med, skal indsende en skriftlig rapport om et astronomisk emne efter eget valg - det kan for eksempel være om et himmelobjekt, om et fysisk fænomen, observationer, et videnskabeligt problem eller en teori.

En rapport bør ikke være længere end 5.000 ord, og den skal skrives på engelsk. Man kan deltage alene eller som gruppe med op til tre medlemmer plus en gruppeleder, som ikke er elev (dvs. f.eks. en lærer). Alle bidrag skal være modtaget inden klokken 17:00 Dansk Normaltid (=18:00 Dansk Sommertid) den 20. juni 2015. Rapporten skal sendes som pdf-fil til mailadressen astro.edu@gmail.com.

Det er the European Association for Astronomy Education (EAAE) som i samarbejde med ESO organiserer konkurrencen. Målet er at stimulere elevernes kreativitet og evne til uafhængigt arbejde, og at styrke og udvide deres kendskab til astronomi.

Efter 1. juli 2015 bliver vindernes navne offentliggjort. ESO giver som præmie til de fem bedste et stort indrammet billede af et flot astronomisk motiv. De fem vindere vil desuden få mulighed for at observere med et teleskop ved det bulgarske observatorium National Astronomical Observatory "Rozhen", ved fjernebetjening, eller at afholde en videokonference med en profesionel astronom.

Find ud af mere om konkurrensen på Catch a Star hjemmesiden.

Links

Kontakter

Ole J. Knudsen
ESON-Danmark
SAC/IDA Aarhus Universitet
tlf 8715 5597
e-mail eson-denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann14089

Billeder

Konkurrencen "Catch a Star 2015" er åben
Konkurrencen "Catch a Star 2015" er åben