ann14080-da — Meddelelse

Nyt design på ESOs websider

21. oktober 2014

Nu er der et nyt design på ESOs websider efter ugevis af forarbejder.

Brugerfladen er nu mere velegnet til mobilbrugerne, og er i det hele taget nemmere at gå til, og det har været hovedbegrundelsen for ændringen. Nu tilpasser siderne sig helt automatisk til opløsning og skærmstørrelse, og det er noget, som forventes idag, hvor rigtig mange bruger smartphones eller tablets når de surfer på nettet.

Så overordnet har målet været, at forbedre både funktionen og designet. Både ESOs observatorier og de videnskabelige resultater, som de producerer bliver præsenteret på den bedst mulige måde.

Udseendet er nu mindre organisationspræget, og ligner mere, hvad man er vant til i et tidsskrift eller en online avis. Det gælder især de sider, som har at gøre med pressemeddelelser og -informationer. Det er blevet nemmere at fremhæve de mange milepæle, videnskabelige gennembrud og det flotte billed- og videomateriale, som produceres på ESO næsten dagligt.

Den nye brugerflade er også tilpasset touchskærme, både hvad angår layout og funktion, men der er stadig det samme materiale til rådighed som på de tidligere hjemmesider. Vi håber, at det nye  design især vil tiltale nye brugere, uden at de, som kender os bliver forvirrede, så en stor del af selve strukturen er bibeholdt. Der er nogle små ændringer for eksempel i overskrifterne i menuerne, så for eksempel "Science with ESO telescopes" nu findes under "Discoveries", og "Working at ESO" er blevet kortet ned til blot "Jobs".

En af de store ændringer håber vi, især vil glæde de brugere, som har glæde af vore sider med informationer på andet end engelsk. ESO mini-pages forsvinder. På de nye sider kan man nu vælge et sprog fra hovedmenuen, og valget bliver så gemt i en cookie. Hvis brugeren søger en side, som ikke er tilgængelig i deres eget sprog, dukker den engelsksprogede version automatisk op, og man får at vide, at lige dette her indhold er ikke tilgængeligt i det pågældende sprog. Tidligere kunne besøgende, som ikke brugte engelsk ikke navigere rundt på denne elegante måde.

Vi har længe gerne villet ændre på støtten især til de supplerende sprog, og vi er meget glade for, at de 19 sprog, som vi tilbyder nu meget bedre og mere naturligt kan bruges.

Links

Kontakter

Ole J. Knudsen
ESON-Danmark, SAC/IDA Aarhus Universitet
tlf. 8715 5597
email: ESON-Denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann14080

Billeder

Eksempel på ESOs nye hjemmesider
Eksempel på ESOs nye hjemmesider