ann13037-da — Meddelelse

Dansk industridag på ESO

30. april 2013

Den 16. maj 2013 er ESO vært for en industribegivenhed for en dansk virksomhedsdelegation på hovedkvarteret i Garching bei München i Tyskland. Dette møde vil give repræsentanter for danske virksomheder og institutioner information om ESO, og de potentielle muligheder der er tilstede for at være en del af ESOs industrielle aktiviteter.

Moderne astronomiske teleskoper og instrumenter er sammensat af mange elementer, der skal designes af ingeniører og forskere, og produceres af videnskabelige og teknologiske virksomheder og institutter. ESO driver nogle af de mest kraftfulde jordbaserede teleskoper i verden, og vil begynde konstruktionen af European Extremely Large Telescope (E-ELT) i den nærmeste fremtid - opgaver der kun er mulige med støtte fra et stærkt netværk af eksterne partnere i industrien. Dette kunne give nye muligheder for danske virksomheder og institutioner for at samarbejde, byde ind på kontrakter og udvikle den nødvendige innovative teknologi. 

Den 12. april 2013 bekræftede danske repræsentanter, at landet ville tage del i E-ELT programmet.
Siden 2005 har ESO indgået kontrakter verden over, sammenlagt for mere end 600 millioner euro. Langt størstedelen af disse er indgået med virksomheder i ESO medlemslandende og Chile, det har smedet mange tætte internationale forhold med private partnere for at sikre den nødvendige tekniske ekspertise.

I løbet af mødet vil ESOs generaldirektør Tim de Zeeuw introducere repræsentanter fra danske virksomheder for fordelene af et arbejdssamarbejde med ESO. De danske selskaber vil have mulighed for at stifte tættere bekendtskaber med de teknologiske krav fra organisationen samt udbudsprocedurerne. Der vil også være sat tid af til individuelle møder mellem repræsentanter fra ESO og de danske virksomheder. 

Industridagen er organiseret af det danske Big Science Sekretariat sammen med ESO.

Links

Om meddelelsen

Id:ann13037

Billeder

Som ELT nok kommer til at se ud
Som ELT nok kommer til at se ud