Ziyaretçi Atlar
ESO’nun La Silla Gözlemevi’nde karanlık bir Eylül gecesini teleskopta geçirdikten sonra, gökbilimci Klaas Wiersema restorana dönüyordu. Gözlemevinde çalışmaların çoğu gece yapılıyor, bundan dolayı karanlıkta bilimadamları ve teknisyenlerin etrafta dolaşması pek ender bir durum değildir.
Tam bu zamanda beklenmedik bir şey oldu. Ansızın, Klaas arkasında gürültülü bir at horuldaması ve onu takip eden şiddetli ayak seslerini duydu. Birkaç kızgın hayvanın ağılından dışarı çıktığına ve onu yakalamak için peşine düştüklerine ikna olmuştu, bundan dolayı rüzgâr gibi koştu. 2400 metre rakımlı Atacama Çölü’nün ıssız yamaçlarında onu nasıl bir hayvan kovalıyordu tahmin edemiyordu, bu yüzden tüm gecesini bu gizemi çözmeye harcadı.
Gün aydınlandığında araştırmaya gittiğinde tek bulabildiği gözlemevini ziyaret eden vahşi bir at sürüsünün çok yakınından geçtiğiydi. Muhtemelen aygır kısraklarını savunmaya çalışıyordu. Önceki gece ki yakın karşılaşmanın kanıtı olarak da bu görüntüyü çekti.
Klaas bu eşşiz görüntüyü ESO Fotoğraflarınız Flickr grubuna sundu. Flickr grubu düzenli olarak gözden geçirilmekte ve en güzel fotoğraflar popüler Haftanın Görüntüsü serimizde veya galerilerimizde yayınlanmak üzere seçilmektedir.
Bağlantılar
İletişim
Güven Tunç
Başkent Üniversitesi, Makine Müh. Bölümü, ESON Türkiye Ekibi
Ankara, Türkiye
E-posta: guventunc52@gmail.com
Telif:
ESO/K. Wiersema
Görüntü Hakkında
Kimlik: | potw1344a |
Dil: | tr |
Tür: | Fotoğrafik |
Yayın tarihi: | 04 Kasım 2013 10:00 |
Boyut: | 2250 x 3000 px |
Nesne Hakkında
Adı: | Atacama Desert, La Silla |
Tür: | Unspecified : Technology : Observatory : Telescope |
Duvarkağıtları