VLT interferometer principle

Schematic lay-out of the VLT Interferometer. The light from a distant celestial objects enters two of the VLT telescopes and is reflected by the various mirrors into the Interferometric Tunnel, below the observing platform on the top of Paranal. Two Delay Lines with moveable carriages continuously adjust the length of the paths so that the two beams interfere constructively and produce fringes at the interferometric focus in the laboratory.

Autorska prava:

ESO

O slici

Id:eso0020b
Tip:Ilustracija
Datum objavljivanja:24. maj 2000.
Povezana saopštenja:eso1905, eso0111, eso0020
Veličina:2629 x 2454 px

O objektu

Naziv:Interferometry, Very Large Telescope Interferometer
Tip:Unspecified : Technology : Observatory : Telescope
Kategorija:Paranal

Formati slika

Veliki JPEG
511,9 KB

Wallpapers

1024x768
138,9 KB
1280x1024
188,1 KB
1600x1200
250,4 KB
1920x1200
294,6 KB
2048x1536
349,5 KB

 

Takođe pogledajte