Dešavanja, izložbe i kampanje

Pored važnih novosti koje se plasiraju medijima i javnosti kroz saopštenja za javnost, foto izdanja i video materijala, ESO povremeno organizuje specijalna dešavanja i konferencije za štampu. Primeri ovakvih događaja su Dani otvorenih vrata, skupovi na kojima se razmenjuju informacije i ojačava veza između ESO-a i partnera u industriji, kao i konferencije za novinare na kojima se mogu informisati o  tehničkom i naučnom razvoju. Informacije o budućim kao i prošlim dešavanjima mogu se naći na odgovarajućim stranicama sa saopštenjima za javnost i specijalnim dešavanjima. 

ESO je često koordinator naučno-popularnih dešavanja vezanih za važne astronomske fenomene, a koji su namenjeni široj javnosti. Možete pronaći informacije o prošlim dešavanjima uključuju pomračenje Sunca iz 1999. godine, tranzit Venere iz 2004. godine. Informacije o prošlim astronomskim dešavanjima, u koje je bio uključen ESO, su i dalje dostupni na ESO stranici.

Za sve informacije vezane za predstojeće astronomske događaje, kao i ESO aktivnosti, molimo vas da kontaktirate ESO departman za edukaciju i promociju nauke.

Vesti i dešavanja vezane za ESO program obrazovanja priprema ESO kancelarija za obrazovanje, koja pruža podršku za edukaciju u oblasti astronomije i astrofizike, posebno na srednjoškolskom nivou. Ovo podrazumeva i sandbevanje određenim materijalom za predavanja, kurseve za nastavnike i posebne programe i edukacije.