Prinsippet bak VLT-interferometeret

Skjematisk utforming av VLT-interferometeret. Lyset fra fjerntliggende himmellegemer kommer inn i to av VLT-teleskopene og reflekteres av de forskjellige speilene i den interferometriske tunnelen under observasjonsplattformen på toppen av Paranal. To forsinkelseslinjer («delay lines») med bevegelige vogner justerer kontinuerlig lengden på banene slik at de to lysstrålene interfererer konstruktivt og produserer et mønster ved det interferometriske fokuset i laboratoriet.

Kilde:

ESO

Om bildet

ID:eso0020b
Språk:nb
Type:Illustrasjon
Publiseringsdato:24. mai 2000
Relaterte pressemeldinger:eso1905, eso0111, eso0020
Størrelse:2629 x 2454 px

Om objektet

Navn:Interferometry, Very Large Telescope Interferometer
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Telescope

Bildeformater

Stor JPEG
511,9 KB
Medium JPEG
136,9 KB

Skrivebordsbakgrunner

1024x768
138,9 KB
1280x1024
188,1 KB
1600x1200
250,4 KB
1920x1200
294,6 KB
2048x1536
349,5 KB

 

Se også