VLT interferometer principle

Schematic lay-out of the VLT Interferometer. The light from a distant celestial objects enters two of the VLT telescopes and is reflected by the various mirrors into the Interferometric Tunnel, below the observing platform on the top of Paranal. Two Delay Lines with moveable carriages continuously adjust the length of the paths so that the two beams interfere constructively and produce fringes at the interferometric focus in the laboratory.

Mynd/Myndskeið:

ESO

Um myndina

Auðkenni:eso0020b
Tegund:Uppdráttur
Útgáfudagur:24. maí 2000
Tengdar fréttatilkynningar:eso1905, eso0111, eso0020
Stærð:2629 x 2454 px

Um fyrirbærið

Nafn:Interferometry, Very Large Telescope Interferometer
Tegund:Unspecified : Technology : Observatory : Telescope
Flokkur:Paranal

Myndasnið

Stór JPEG
511,9 KB

Bakgrunnsmynd

1024x768
138,9 KB
1280x1024
188,1 KB
1600x1200
250,4 KB
1920x1200
294,6 KB
2048x1536
349,5 KB

 

Sjá einnig