Bejelentések

Járja be vezetéssel virtuálisan az ESO obszervatóriumait!

2020. július 15.

Július 18-tól, szombattól az ESO új programot indít, ez a Paranal és a La Silla Obszervatóriumok virtuális bejárása angol nyelvű vezetéssel. Az érdeklődők otthonukból szakértőink kalauzolásával látogathatják meg az emblematikus helyszíneket, és fedezhetik fel az ESO chilei távcsöveit.

Az ESO nyilvános helyszíni bejárásaihoz hasonlóan az obszervatóriumok ikonikus helyeit – mint például a VLT távcsőegyüttes a Paranalon, vagy a 3,6 méteres teleszkóp La Silla-n – érintő virtuális élménytúrák is ingyenesek és bárki számára hozzáférhetők.

A látogatók az obszervatóriumok éjszakai égboltját is megcsodálhatják a túra során, és olyan, egyébként nem látogatható helyekre is betekinthetnek, mint a VLT interferométerének alagútjai.

Az eso.org honlapon elérhető ESO Virtuális Túrákhoz hasonlóan az újakat is felkészült szakemberek vezetik, akik képesek visszaadni az obszervatóriumok valódi bejárásának hangulatát. A hivatalos ESO Facebook-oldalon és ESO YouTube-csatornán közvetített túrák időtartama kb. 30 perc.

Az új látogatóprogram bárki számára regisztráció nélkül elérhető. A csatlakozáshoz szükséges összes információ és a túrák időpontjai hetente kerülnek fel az ESO közösségimédia-oldalaira (Facebook, Twitter) a #TourESO címkével megjelölve.

Az erre a hétre vonatkozó csatlakozási információk:

·      ESO Paranal Obszervatórium: Július 18., szombat, 15:00 KözEI NYISZ. Az élő közvetítés a Facebookon itt, a YouTube-on pedig itt érhető el. Ha Facebook-oldalunkat a kezdés előtt nyitja meg, azt a túra indulásakor a böngészőben frissíteni kell.

Az ESO obszervatóriumait bemutató túrák spanyol nyelven is elérhetők. Időpontjaikról az ESO Chile Facebook-oldal és Twitter-fiók nyújt tájékoztatást.

About the Announcement

Id:ann20020

Képek

Képernyőkép a La Silla Obszervatóriumot bemutató vezetett virtuális túráról
Képernyőkép a La Silla Obszervatóriumot bemutató vezetett virtuális túráról
Képernyőkép a Paranal Obszervatóriumot bemutató vezetett virtuális túráról
Képernyőkép a Paranal Obszervatóriumot bemutató vezetett virtuális túráról