ann19028-hu — Bejelentések

Finanszírozási lehetőségek Chilében (Anuncio de Oportunidades)

Az ESO és a chilei kormány vegyes bizottságának pályázati felhívásai

2019. június 7.

 

Az ESO a fogadó országgal, Chilével folytatott tudományos együttműködési programjának keretében éves alapot biztosít és kezel a chilei csillagászattal és technológiával kapcsolatos tudományterületek fejlesztéséért. Az ESO és a chilei kormány (a Külügyminisztérium) képviselőiből álló testület értékeli, és választja ki a következő öt területről azokat a programokat, amelyeket az alap támogat:

  • ESO-támogatás posztdoktori programokra a csillagászat területén chilei tudományos intézményekben.
  • Akadémiai pozíciók finanszírozása legfeljebb két évre terjedően chilei tudományos intézményekben.
  • A chilei csillagászat oktatását és népszerűsítését szolgáló oktatási programok fejlesztésének és terjesztésének támogatása.
  • Fejlesztési programok, valamint csillagászati célú technológiák építésének támogatása.
  • A csillagászat fejlesztésének támogatása a fenti négy kategória által nem lefedett területeken.

Az ESO és a chilei kormány vegyes bizottsága minden olyan pályázatot mérlegel, amely a chilei csillagászat fejlesztését szolgálja, és a 2019-es évben összesen mintegy 365 millió chilei peso támogatásról dönt. A támogatás elosztásakor figyelembe veszik a projektek érdemeit, a bizottság által meghatározott stratégiai prioritásokat, az igényelt összeg és a projekt célterülete közötti összhangot, valamint a pályázók eredményeit.

A bizottság különösen a csillagászati technika területén benyújtott ambiciózus pályázatokat várja, amelyek célja a chilei és külföldi kutatócsoportok és intézmények közötti együttműködések támogatása. Az a cél, hogy a rendelkezésre álló forrás jelentős részét az ilyen típusú projektek kapják egy legfeljebb kétéves időszakra. A támogatási időszak további két periódusra, legfeljebb hat évre hosszabbítható meg. Az eszerint jóváhagyott projekteket kétévente ismét be kell mutatni. A megújítás feltétele a megelőző időszak teljesített tevékenységeinek kedvező értékelése.

A pályázatokat az intézmények nyújthatják be chilei idő szerint 2019. augusztus 2-án 23:59-ig.

A pályázatoknak angol vagy spanyol nyelven kell készülniük a linkeknél elérhető űrlap segítségével (az űrlap csak spanyol nyelven érhető el).

A pályázati felhívással kapcsolatos további tájékoztatásért, kérjük az ESO chilei képviselőjét keresse.

Linkek

Kapcsolat

Claudio Melo
ESO Chile
Alonso de Córdova 3107, Vitacura
Santiago, Chile
Tel: +56 22 463 3032/ 22 463 3051
Email: cmelo@eso.org

About the Announcement

Id:ann19028

Képek

A chilei éjszakai égbolt ékszerei
A chilei éjszakai égbolt ékszerei