Bejelentések

Tudomány az Iskolában: megjelent a 45. szám

2018. november 30.

Megjelent a Science in School (Tudomány az Iskolában) című ingyenes folyóirat legfrissebb száma, amely online és nyomtatott formában is elérhető. A természettudomány-tanárok számára készült európai újság a modern tudomány legújabb híreit mutatja be, a tudományos oktatáshoz tanítási anyagokat és projekteket ajánl, valamint tartalmaz még ösztönző tudósokkal és tanárokkal készített interjúkat, könyvekről és egyéb forrásokról ismertetéseket és számos egyéb hasznos eszközt a természettudományi szaktárgyakat oktató tanárok számára. A folyóirat célja, hogy támogassa a tudományos oktatást, elősegítve a kommunikációt tanárok, tudósok és azok között, akik Európában a tudományos oktatáshoz kötődnek.

 

A jelenlegi szám néhány fontosabb témája: áttekintés az SI mértékegységek definíciójának küszöbön álló változásairól, amelyek 2019 májusában lépnek életbe; egy cikk a melegkedvelő mikroorganizmusok futurisztikus felhasználásáról és egy hathatós új diagnosztikai technológia ismertetője, amely színes röntgenszkennelésen alapszik.

 

Az oktatási tevékenységekkel kapcsolatban a következőkről van szó: hogyan készíthető egyszerű anyagok felhasználásával hangszóró; hőmennyiségméréses kísérlet dióhéj segítségével a bioenergia meghatározásához; és útmutató ahhoz, hogy hogyan szervezzünk "Ki a jobb tudományos előadó" versenyeket az iskolában.

 

A Science in School című folyóiratot nyolc európai kormányközi tudományos kutatási szervezet együttműködése, az EIROforum publikálja, amelynek az ESO is tagja. A újság természettudományt oktató tanárok számára készül Európán és tudományágakon átívelve, az oktatás és a modern kutatás legjobbjait mutatja be. A következő számokhoz szívesen fogadunk cikkeket, akár tudósoktól, akik egy adott téma mélyebb megértését tűzik ki célul, akár tanároktól és egyéb oktatási tevékenységet folytatóktól, akik innovatív módon mutatják be a modern tudományt osztályfoglalkozásokon. A beküldési útmutató itt található.

 

Számos cikk több európai nyelvre is lefordítva megtalálható online formában. Ha szeretne önkéntesnek jelentkezni a Science in School cikkei fordítójaként, hogy az Ön nyelvén online is megjelenhessen, kérjük, tekintse meg a Tudomány az Iskolában honlapon található útmutató.

Linkek

About the Announcement

Id:ann18086

Képek

A Tudomány az Iskolában c. folyóirat 45. számának borítója
A Tudomány az Iskolában c. folyóirat 45. számának borítója