ann18081-hu — Bejelentések

Az ESO Supernova arany minősítést kapott fenntarthatóságból

2018. november 1.

Alapos átvilágítást követően a Német Fenntartható Épületek Társasága (DGNB — Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont számára a fenntarthatóság arany fokozatát ítélte meg.
 
Ezzel a társaság elismeri, hogy az ESO Supernova magas fokon teljesíti a fenntartható zöldépületekkel szemben támasztott összes követelményt. A DGNB összesen hat szempontból; környezetvédelmi, gazdaságossági, szocio-kulturális és funkcionális, technikai, valamint elhelyezkedési és újrahasznosítási kategóriákban értékelte az épületet. Ez a minősítés nem csak az energiahatékonyságot és a megújuló építőanyagok használatát, de az épületben dolgozók és az odalátogatók számára nyújtott kényelmi szintet is jellemzi.
 
A DGNB arra az eredményre jutott, hogy az ESO Supernovát a fenntarthatóság iránti erős elkötelezettsége a legmagasabb, arany minősítésre jogosítja. A központ látogatói a főbejáratnál megtekinthetik az ESO Supernova arany fokozatáról szóló minőségi bizonyítványt.
 

További információ

Az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont

Az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont az Európai Déli Obszervatórium (ESO) éss az Elméleti Tanulmányok Heidelbergi Intézete (HITS) együttműködésében jött létre. Az épületet a Klaus Tschira Stiftung (KTS), egy német alapítvány adományozta, és az ESO működteti.

Linkek

About the Announcement

Id:ann18081

Képek

Zöldbe öltözve
Zöldbe öltözve