Bejelentések

Az ESO első Tanárképző Workshopja dán pedagógusok számára

2018. október 9.

2018. október 1516-án az ESO ad otthont a dán Fizikai és Kémiai Egyesület (Koppenhága/Zéland divízió) által kezdeményezett Tanárképző Workshopnak. A résztvevők előadásokat hallgatnak, és laboratóriumokat látogatnak, gyakorlati foglalkozásokba kapcsolódnak be, és az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont ismeretterjesztő programjából is profitálhatnak majd.

 

A workshop során a résztvevők megismerkednek a modern csillagászattal, úttörő távcső-innovációkkal és a detektortechnológia új fejlesztéseivel. Tapasztalatot szerezhetnek majd továbbá a kérdéseken alapuló tanulási módszerekben, amelyeket arra fejlesztettek ki, hogy aktívan bevonják a diákokat és javítsák a tudományos műveltségüket, valamint a problémamegoldó készségüket. Azáltal, hogy közvetlenül tanulnak csillagászatról, a résztvevők akik a következő generáció tudósait és mérnökeit fogják oktatni a csillagászat nagyköveteiként térnek majd vissza Dániába,.

 

Ez lesz az első ESO Tanárképző Workshop, amelyet dán pedagógusoknak szerveznek. Az ESO Supernova rendszeresen ajánl tanárképző foglalkozásokat, amelyek nemcsak kapcsolatba hozzák a tanárokat csillagászokkal és mérnökökkel, ezáltal megérthetik egy professzionális csillagászati obszervatórium belső működését, hanem azokat a készségeket is megszerezhetik, amelyek a csillagászat modern, tanulóközpontú stratégiákkal történő oktatásához szükségesek. Iratkozzon fel az ESO Oktatók Hírlevélre, hogy értesüljön a jövőbeli workshopokról.

További információ

Az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont

Az ESO Supernova Planetárium és Látogatóközpont az Európai Déli Obszervatórium (European Southern Observatory, ESO) és a Heidelbergi Elméleti Tanulmányok Intézete (Heidelberg Institute for Theroretical Studies, HITS) közötti együttműködés. Az épületet egy német alapítvány, a Klaus Tschira Stiftung (KTS) adományozta, és az ESO üzemelteti a létesítményt.

 

Linkek

About the Announcement

Id:ann18074

Képek

Tanárképző esemény
Tanárképző esemény