Bejelentések

Újságírók figyelmébe: meghívó a 2019-es La Silla-i Napfogyatkozásra

2018. augusztus 10.

2019. július 2-án a Hold eltakarja majd a Napot egy teljes napfogyatkozás alkalmával egy 100 km-es sávban Chile északi részén - beleértve az ESO La Silla Obszervatóriumát is, a nappalt éjszakává változtatva. A világ minden tájáról ezrek fognak erre a területre utazni, hogy megtapasztalhassák a jelenséget, amihez drámai hátteret kínál a chile-i tájkép. Egy nagyobb chilei kampány részeként az ESO egy 2019 Teljes Napfogyatkozás eseményt szervez a La Silla Obszervatóriumban a fogyatkozás napjára.

Az ESO ezennel meghívja a sajtó munkatársai a világ minden részéről, hogy vegyenek részt ezen az eseményen, ami egyedülálló látványt nyújt majd a napfogyatkozásról és a különleges környezetről. Mivel a fogyatkozás késő délutánra esik, a nap többi részében különböző események lesznek: interjúk, a La Silla-i távcsövek megtekintése, előadások és műhelytalálkozók. Az égi esemény megfigyelhetősége az időjárás függvénye, erre garanciát nem tudunk vállalni.

Minden jelentkezést elbírálunk, de a média számára fenntartott helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A jelentkezések itt nyújthatók be.

További információ

A sajtó munkatársai, beleértve az online médiát és műsorközlőket is, itt iratkozhatnak fel az ESO Hírlevelére. Normál körülmények között a hírlevél tartalmazza az ESO sajtóközleményeket 48 órával a nyilvánossá tétel előtt, valamint a legfrissebb ESO videókat is, melyek többek között dokumentumfilmekben, filmekben és online híradókban is használhatók. Ha fel kíván iratkozni az ESO Hírlevélre, kérjük, töltse ki az alábbi dokumentumot.

Linkek

About the Announcement

Id:ann18061

Képek

ESO Médiahírek
ESO Médiahírek