ann18059-hu — Bejelentések

Elindult az ATTRACT kezdeményezés

2018. augusztus 1.

Az ATTRACT egy új kezdeményezés, melynek célközönsége az európai alapkutatásokat végzők és az ipari szektorban tevékenykedők összessége. Célja a következő generációs detektor- és képalkotó technológiák fejlesztésének támogatása. A kutató és az ipari szektorok közötti együttműködés nélkülözhetetlen, az ATTRACT pedig új mechanizmus révén támogatja ezt a fajta kollaborációt, méghozzá jelentős indulótőkével.

Az ATTRACT felhívást tett közzé 2018. augusztus 1-én szervezetek részére, melyben úttörő detektor- és képalkotó technológiák áttöréssel kecsegtető fejlesztését célzó projekteket lehet javasolni. Akinek olyan korszakalkotó ötlete van, ami előre viheti a tudományt a detektor- és képalkotó technológiák fejlesztésének területén, és piacra lépést is tervez, annak feltétlenül ajánlott az ATTRACT. A jelentkezőknek három hónapjuk van a javaslatok beküldésére az október 31-i 23:59 (KözEI) határidő előtt.

Az ESO az ATTRACT partnerintézményeként segíteni fog az ATTRACT céljainak elérésében. A következő hetekben az ESO segíteni fog az ATTRACT népszerűsítésében szociális média csatornáin keresztül is, ahol a részvétel feltételei is megtalálhatók lesznek.

A projektek támogatására 17 millió euró áll rendelkezésre, míg egy-egy kiválasztott projekt 100 ezer euró kezdőtőkét kap majd. A támogatást az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programja nyújtja.

Linkek

About the Announcement

Id:ann18059

Képek

Az ESO és az ATTRACT logói
Az ESO és az ATTRACT logói