Bejelentések

A 2018-as nyári Asztrotábor ösztöndíjpályázatának eredménye

2018. június 14.

Több mint tíz országból, több mint 50 jelentkező közül választották ki a 2018-as nyári Asztrotábor ESO-ösztöndíjasát. Az ESO örömmel jelenti be, hogy az ESO-ösztöndíjat Paloma Thevenet, Olaszországban élő francia állampolgár kapja.

A pályázatok színvonala rendkívül magas volt, elkötelezett jövőbeli tudósok és mérnökök jelentkeztek az idei táborba. Az ESO-ösztöndíj a részvétel teljes költségét fedezi, lehetővé téve Paloma számára, hogy részt vegyen ebben a - valószínűleg karrier-formáló - táborban.

Az Asztrotábor a csillagászat és fizika területén nyújt tudományos elfoglaltságot a Portói Egyetem Asztrofizika Központja (CAUP) és az Asztrofizikai és Űrtudományi Intézet szervezésében. Célja a kíváncsiság és az kritikus gondolkodás elősegítése. A tábor 2018. augusztus 5-19. között kerül megrendezésre egy elhagyatott és zavartalan helyszínen, távol a városközpontok zajától, a Centre Corno de Bico természetvédelmi terület Környezeti Oktatás Központjában. A programot az Európai Unió középiskolás diákjainak szervezik, az egyetemi tanulmányaik előtti utolsó három évben várják őket.

A tábor két hete alatt a diákok a sötét égen szabad szemmel és távcsövekkel fognak megfigyeléseket végezni, és skype-olnak különböző országbeli csillagászokkal és fizikusokkal. Számítási projektet is végrehajtanak, melynek során a világ legjobb távcsöveivel gyűjtött adatokkal kell dolgozniuk. Változatos szabadidős tevékenységek: kirándulás, sportok, közösségi önkéntes programok, film- és dokumentumfilm vetítés gondoskodnak arról, hogy a tábor felejthetetlen és élményekben gazdag legyen. Összesen tizenöt, 15-18 év közötti középiskolás vesz részt a táborban.

Linkek

About the Announcement

Id:ann18044

Képek

A 2017-es nyári Asztrotábor
A 2017-es nyári Asztrotábor