Az ESO telephelyeinek látogatása

Ez az oldal spanyolul is elérhető az ESO Chilei weboldalán.

A chilei infrastruktúra látogatása

ESO örömmel látja a turistákat, diákokat, újságírókat és TV stábokat Chilében a La Silla-i és Paranal-i telephelyein. Csak korlátozott hely áll rendelkezésre, ezért a látogatásokat úgy kell megszervezni, hogy ne zavarják az obszervatóriumok munkáját.

Kérjük vegyék figyelembe, hogy minden média tevékenységhez szükséges az ESO Oktatási és Közkapcsolati előzetes engedélye. Útmutató a média számára itt található.

ESO Observatories Topographic Route Map
Az ESO Obszervatóriumainak topografikus úttérképe. Forrás: ESO

Nyilvános látogatások a Paranal Obszervatóriumhoz

Turista és diák látogatások a Paranal Obszervatóriumhoz menetrendszerűen szombatonként 10:00 vagy 14:00 órai kezdettel lehetségesek. Előzetes regisztráció miden esetben szükséges. Kérjük ellenőrizze a Hétvégi látogatások Paranalba oldalt további információkért és a regisztrációs űrlapért.

Nyilvános látogatások a La Silla Obszervatóriumhoz

La Silla Obszervatórium nyitva áll a nagyközönség számára minden szombaton 10:00 vagy 14:00. Előzetes regisztráció miden esetben szükséges. Kérjük ellenőrizze a Hétvégi látogatások La Silla-ba oldalt további információkért és a regisztrációs űrlapért.

Nyilvános látogatások az ALMA OSF-hez

Turista és diák látogatások az ALMA Operation Support Facility (OSF) menetrendszerűen szombatonként és vasárnaponként 9:00 és 13:00 között lehetségesek. Előzetes regisztráció miden esetben szükséges. Kérjük ellenőrizze a Hétvégi látogatások az ALMA oldalt további információkért és a regisztrációs űrlapért. Biztonsági okokból a Chajnantor tetején található Array Operation Site (AOS, ahol az antennák találhatók) nem látogatható.

Nyilvános látogatások az APEX-hez

Sajnos jelenleg az APEX a közönség számára nem látogatható. A média képviselői időpontot az ESO Oktatási és Közkapcsolati Osztályán tudnak előzetesen igényelni.

Nyilvános látogatások a Santiagoban található ESO Vitacura Hivatalba

Sajnos jelenleg az ESO Vitacura Hivatala a közönség számára nem látogatható. A média képviselői időpontot az ESO Oktatási és Közkapcsolati Osztályán tudnak előzetesen igényelni.

Látogatás az ESO székházában Garchingban, Németország

A közönség számára várhatóan 2018 tavaszától lesz látogatható az ESO székháza Garchingban. A média képviselői időpontot az ESO Oktatási és Közkapcsolati Osztályán tudnak előzetesen igényelni.