Tiedote

Winter Astronomy Camp 2018 -tähtitiedeleirin ESO-stipendin voittaja julkistettu

23. lokakuuta 2018

ESO:n tarjoaman stipendin voittaja Winter AstroCamp 2018 -tähtitiedeleirille on nyt valittu 15 eri maata edustaneiden 95 hakemuksen joukosta. ESO:lle on ilo ilmoittaa, että Itävallan kansalainen, James Weyringer on ESO-stipendin voittaja.

Hakemusten taso oli äärimmäisen korkea, valikoimalta innokkaita tulevaisuuden tiedemiehiä ja insinöörejä valmiina ottamaan osaa tämän vuoden leirille. ESO:n stipendi kattaa leirin koko kustannukset, tarjoten Jamesille taloudellisen tuen osallistua tähän mahdollisesti uran määrittävään tapahtumaan. Muita hakijoita on valittu saamaan taloudellista tukea eri järjestöiltä eri puolilta Eurooppaa.

ESO ja sen tiedeviestintäverkosto tekevät yhteistyötä tiedeopetustapahtumien järjestäjän Sterrenlab sekä OAVdA:n (L’Osservatorio Astronomico della Regione Autonoma Valle d’Aosta) kanssa järjestäessään kuudetta ESO:n tähtitiedeleiriä. Jännittävä tapahtuma toteutetaan 26.12.2018 - 1.1.2019, Aostan laaksossa, Italiassa.

Leiri tutkailee eksoplaneettojen teemaa useissa eri tähtitieteellisissä istunnoissa, jotka käsittävät luentoja, harjoitustöitä ja yöaikaisia havaintoja observatorion teleskoopeilla. Sosiaaliset toiminnot, talviurheilulajit ja kiertomatkat tuovan oman lisänsä leiriin tehden sen muistorikkaaksi kokemukseksi osallistujille. ESO ja OAVdA ovat vastuussa ESO:n tähtitiedeleirin tieteellisestä ohjelmasta ja tarjoavat yhdessä useiden muiden kumppanien kanssa luennot ja materiaalin.

Katso leirin WWW-sivuilta lisätietoja.

Lisätietoja

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus

ESO Supernova-planetaario ja -vierailijakeskus on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) yhteistyöhanke. Rakennuksen on lahjoittanut saksalainen Klaus Tschiran säätiö (KTS) ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Lara Polo
Sterrenlab
Tel: +39 347 4909437 
Email: lara@sterrenlab.com

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18077

Kuvat

ESO Astronomy Camp 2014 — Measuring the Universe
ESO Astronomy Camp 2014 — Measuring the Universe
Englanniksi