Tiedote

Hae Winter AstroCamp 2018 -leirille

8. elokuuta 2018

ESO ja sen tiedeviestintäverkosto tekevät yhteistyötä tiedekoulutustapahtumien järjestäjän, Sterrenlab, ja tähtitieteellisen observatorion, Osservatorio Astronomico della Regione Autonoma Valle d'Aosta (OAVdA), kanssa järjestäessään kuudennen ESO:n tähtitiedeleirin. Leiri järjestetään 26.12.2018–1.1.2019 Italian Valle d'Aostassa.

Leirillä tutkitaan eksoplaneettojen teemaa useassa tähtitieteellisessä istunnossa, joihin sisältyy luentoja, tehtäviä ja yöaikaisia havaintoja observatorion teleskoopeilla ja havaintolaitteilla. Sosiaaliset aktiviteetit, talviurheilu ja tutustumismatkat tuovat lisänsä tehden leiristä muistorikkaan kokemuksen osallistujille. ESO ja OAVdA ovat vastuussa ESO:n tähtitiedeleirin tieteellisestä ohjelmasta ja yhdessä useiden muiden yhteistyökumppanien kanssa tarjoavat luennot ja materiaalin.

Osallistumismaksu on 550 € ja se kattaa täysihoitomajoituksen Saint Barthélemyn asuntolassa, ammattihenkilökunnan ohjauksen, kaikki tähtitieteelliset ja vapaa-ajan tapahtumat, materiaalit, tutustumismatkat, retken aikaiset kuljetukset ja vakuutuksen. Linja-autokuljetus observatorion ja Milan Malpensa -lentokentän välillä on myös järjestetty. Osallistumismaksu ei sisällä taskurahaa, matkakustannuksia kotoa Milan Malpensaan ja takaisin, puhelinkustannuksia (paitsi hätätilanteessa) tai mitään muuta, mikä ei ole listattu edellä.

Leiriin otetaan ESO:n jäsenmaista ja muista ESO:n tiedeviestintäverkostoon kuuluvista maista enintään 56 lukio-oppilasta, jotka ovat syntyneet vuosina 2000–2002. Muista maista tuleville oppilaille on varattu pieni määrä paikkoja.

Kaikkia osallistumisesta kiinnostuneita oppilaita pyydetään täyttämään kaavake leirin WWW-sivuilla ja lähettämään enintään 3-minuuttinen englanninkielinen video aiheesta "I would like to invent/discover... because..." puoleenyöhön mennessä Suomen aikaa 1.10.2018.

Tuomaristo valitsee yhden ehdokkaan ESO:n jäsenmaista vastaanottamaan ESO:n tarjoaman stipendin, joka kattaa leirin osallistumismaksun, mukaanlukien kuljetukset. Lisäksi useat kansalliset kumppanit tarjoavat tukea parhaille hakemuksille oppilailta, jotka asuvat heidän maissaan. Kansallisten kumppanien lista on:

  • NOVA, Nederlandse Onderzoekschool Voor Astronomie: Alankomaat
  • Polskie Towarzystwo Astronomiczne ja Krajowy Fundusz na rzecz Dzieci: Puola
  • Royal Astronomical Society: Iso-Britannia
  • Svenska Astronomiska Sällskapet: Ruotsi
  • Katholieke Universiteit Leuven: Belgia
  • Eyüboğlu Koleji: Turkki
  • Astronomischen Gesellschaft: Saksa
  • INAF - Istituto Nazionale di Astrofisica: Italia

Tarkkaile leirin WWW-sivuja, sillä tätä listaa päivitetään säännöllisesti.

Stipendin voittaja ja menestyksekkäiden maksavien ehdokkaiden nimet julkaistaan 19.10.2018. Osallistujien tulee vahvistaa osallistumisensa leirille 26.10.2018 mennessä. Valintakriteerit ja muut osallistumisohjeet ovat nähtävillä leirin WWW-sivuilla.

Lisätietoja

ESO Supernova -planetaario ja -vierailijakeskus

ESO Supernova -planetaario ja -vierailijakeskus on Euroopan eteläisen observatorion (ESO) ja Heidelbergin teoreettisen tutkimuksen instituutin (HITS) yhteistyöhanke. Rakennuksen on lahjoittanut saksalainen Klaus Tschiran säätiö (KTS) ja ESO huolehtii sen toiminnasta.

Linkit

Yhteystiedot

Rami Rekola
ESO:n tiedeviestintäverkoston Suomen edustaja
Tuorlan observatorio
Sähköposti: rareko@utu.fi

Lara Polo
Sterrenlab
Puh.: +39 347 4909437
Sähköposti: lara@sterrenlab.com

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 320 061 30
Matkapuhelin: +49 170 867 5293
Sähköposti: tjohnsto@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann18060

Kuvat

Tähtiä näkemässä vuoristossa
Tähtiä näkemässä vuoristossa
ESO:n tähtitiedeleiri 2016
ESO:n tähtitiedeleiri 2016