Tiedote

Hae nyt AstroCamp 2017 leirille

Tähtitiede ohjelma koululaisille Pohjois-Portugalissa

4. huhtikuuta 2017

Hakemuksia vastaanotetaan ESO:n tukemalle tähtitieteen kesäleirille AstroCamp 2017. AstroCamp on akateeminen tähtitieteen ja fysiikan ohjelma, minkä tarkoituksena on stimuloida uteliaisuutta ja kriittistä ajattelua ja sen järjestää Centre for Astrophysics of the University of Porto (CAUP). Leiri pidetään 6.-20. elokuuta 2017 eristetyssä ja rauhallisessa ympäristössä poissa kiireisten keskustojen hälinästä. Ohjelma on tarkoitettu Euroopan unionin maiden lukiolaisille.

Eri taustan omaavat opiskelijat kokoontuvat yhteen ja osallistuvat kahdelle kurssille, mitkä koostuvat päivittäisistä oppitunneista, tehtävistä, sekä loppukokeesta.

Kurssin kohokohtiin kuuluvat:

  • Pimeän yötaivaan tarkkailua paljaalla silmällä, sekä kaukoputkella (sisältäen Perseidien meteorikuuron);
  • Skype-yhteyksiä eri maiden tähtitieteilijöihin ja fyysikoihin;
  • Laskennallinen projekti, missä käytetään dataa maailman parhailta teleskoopeilta;
  • Sosiaalisia aktiviteetteja, kuten vaeltamista, urheilua, elokuvien ja dokumenttien katselutuokioita.

Kesän AstroCamp 2017 leirille haku on auki aina 30. huhtikuuta 2017 saakka. Mukaan tulee liittää motivaatiokirje, suosituskirje ja viimeisimmät opintotulokset. Hakemuksen sisällön ehdotukset ja ohjeet löytyvät AstroCamp verkkosivulta. Valintajärjestyksen mukaiset ehdokkaat, mitkä valitaan motivaation ja menestyksen perusteella, haastatellaan Skypen välityksellä viikonloppuna 27.–28. toukokuuta. Valintapäätös ilmoitetaan noin 5. kesäkuuta. Valittujen osallistujien tulee vielä varmistaa osallistumisensa ja tehdä vaadittavat paperityöt 14. kesäkuuta mennessä. Kaikki säännöt löytyvät leirin verkkosivulta.

Paras hakija ESO:n jäsenmaista saa palkinnoksi apurahan, mikä kattaa leirimaksun (arvoltaan noin €400 sisältäen täysihoidon, leirin aktiviteetit, matkat Porton lentokentältä leiripaikkaan, sekä vakuutuksen). Kansainväliset lennot Porton lentokentälle eivät kuulu palkintoon.

Linkit

Yhteystiedot

Tania Johnston
ESO Supernova Coordinator
Puh.: +49 89 320 061 30
S-posti: tjohnsto@eso.org

Carlos Martins
AstroCamp organiser
S-posti: astrocamp@astro.up.pt
S-posti: Carlos.Martins@astro.up.pt

Tiedotteesta

Tunnistus:ann17016

Kuvat

Summer AstroCamp 2017
Summer AstroCamp 2017
Englanniksi