Tiedote

2016 Nightscape-valokuvauskilpailun voittajat on julkistettu

14. marraskuuta 2016

Association Française d'Astronomien järjestämän 2016 Yömaisema-valokuvauskilpailun (Photo Nightscape Awards) palkintojenjakotilaisuus pidettiin 12. marraskuuta Cité des Sciences et de l'Industrie:ssa, Pariisissa. Thierry Botti, ESO Science Outreach Network:n Ranskan edustaja, oli paikalla seremoniassa onnittelemassa kilpailuun osallistuneita ja antamassa ESO:n puolesta palkintomatkan Chilessä sijaitsevalle VLT-kaukoputkelle.

Tämän vuoden kilpailuun lähetettiin yli 400 valokuvaa ja intervallikuvaa yli 45:stä maasta, joista valittiin kahdeksan voittajaa. Yksi palkintolautakunnan jäsenistä, jotka valitsivat voittajat, oli ESO:n opetuksen ja Public Outreach Departmentin toimistopäällikkö Lars Lindberg Christensen.

Ensimmäiseksi ja toiseksi sijoittuneet palkittiin jokaisessa kolmesta kategoriasta: Nightscape (yömaisema), kaupungissa ja intervallikuvaus, sekä lisäksi juniori kategoriassa myönnettiin kaksi palkintoa.

Ensimmäiseksi yömaisema kategoriassa sijoittui Luc Perrot Ranskasta (Réunion- saarelta) valokuvallaan nimeltä ”Full Moon and Eruption” (”Täysikuu ja purkaus”). Hänen palkintonsa on matka ESO:n Paranalin observatoriolle, Pohjois-Chileen, missä Very Large Telescope eli VLT sijaitsee. Tämän palkinnon myönsi ESO yömaisemakuvauspalkintoa tukevana partnerina. Tämän kategorian toisen palkinnon sai Brandon Curtis Giesbrecht Paraguaysta.

Ensimmäisen sijan kaupungissa-kategoriassa voitti Dario Giannobile Italiasta teoksellaan “Pinching the North Star” (”Pohjantähden nipistäminen”) ja toiseksi sijoittui Norberto Nunes USA:sta.

Dominique Joubert Ranskasta voitti intervallikuvaus-kategorian työllään ”Climbing Moon” (”Kiipeävä kuu”) ja toiseksi tuli Ya Chen Kiinasta.

Alle 18-vuotiaille ranskalaisille suunnatun juniori-kategorian voitti 16-vuotias Baptiste Zloch kuvallaan “Entre Ciel et Mer”. Toiseksi sijoittui 17-vuotias Niels Pierré-Derouet. Voittajakuvat ovat nähtävissä tässä Youtube-videossa.