Tiedote

La Sillan observatoriolle on mahdollista tutustua yleisövierailuilla talven aikana

24. kesäkuuta 2016

ESO:n observatoriot La Silla ja Paranal, sekä ALMA Operations Support Facility eli OSF, vastaanottavat vierailijoita omien aikataulujensa mukaisesti. Aikataulut laajenevat, sillä ensimmäistä kertaa La Sillan observatoriolle on mahdollista päästä vierailulle Chilen talven aikana. Tähän asti observatorio on ollut suljettuna vierailuilta heinäkuun ja elokuun ajan äärimmäisten sääolosuhteiden vuoksi. Tästä lähtien La Silla vastaanottaa vierailijoita joka lauantai kello 14.00-17.00 mahdollistaen henkilökohtaisen tutustumisen ESO:n ensimmäiseen Chilessä sijaitsevaan observatorioon.

La Sillan observatorio sijaitsee 600 kilometriä pohjoiseen Santiago de Chilestä Atacaman autiomaan reunassa. Siellä on kaksi erittäin tuotteliasta 4-metrin kokoluokan teleskooppia: ESO:n 3.6-metrin teleskooppi ja 3.58-metrin New Technology Telescope eli NTT. Muiden alueella sijaitsevien tilojen lisäksi molemmat teleskoopit ovat avoinna vierailuille lauantaisin 14-17. Rekisteröityäksesi La Sillan vierailulle täytä tämä vierailijakaavake. Jos huono sää estää vierailun, niin vierailijat saavat tästä ilmoituksen torstain ja lauantain välillä puhelimitse tai sähköpostilla. Lisätietoja La Sillan yleisövierailuista löytyy täältä.

Paranalin observatorio ja ALMA OSF jatkavat tavanomaisia vierailuohjelmiaan. Lisätietoja varauksista löytyy täältä. Varaus on pakollinen.

Linkit

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Puh.: +49 89 3200 6655
Matkapuhelin: +49 151 1537 3591
S-posti: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann16038

Kuvat

Snowy La Silla
Snowy La Silla
Englanniksi