Tiedote

Kuuntele kuolevan tähden musiikkia

ALMA Music Box on tällä hetkellä esillä Japanissa ja nyt saatavilla iTunes kaupasta

27. lokakuuta 2015

Musiikkia ALMA Music Box:ista on äänitaideteos mikä koostuu ALMAn havainnoista tehtyihin melodioihin. Tämä on nyt ostettavissa iTunes kaupasta kokoelma CD:llä Music for a Dying Star.

R Sculptoris on massiivinen punainen jättikäistähti, mikä sijaitsee 1000 valovuoden etäisyydellä Kuvanveistäjän tähdistössä. Se on elämänsä loppupuolella ja kuluttaessaan polttoaineensa loppuun siitä purkautuu valtavasti kaasua avaruuteen.

ALMA Music Box äänilevy perustuu tämän kuolevan tähden ALMA havainnoista saatuun informaatioon ja kuviin, mitkä on otettu 70:llä eri taajuudella. The Music Box on yhteistyö Japanin kansallisen tähtitieteen observatorion, PARTY New Yorkin ja Qosmon välillä ja siinä on 70 äänitettä, joista jokainen vastaa tiettyä radiotaajuutta. Levyihin sisältyy aukkoja, mitkä vastaavat emission intensiteettiin hetkiä.

ALMA Music Box on esillä Kanazawassa Japanissa "21st Century Museum of Contemporary Art"-museossa 15. marraskuuta saakka. Näyttely sisältää myös japanilaisten 12 metrisen ALMA antennin pienoismallin ja kaksi vastaanotinta, mitkä on asennettu antenneihin vastaanottamaan radioaaltoja.

Näyttelyn menestys antoi hiljattain sysäyksen joukkorahoitteisen Music for a Dying Star kokoelma CD:n tuottamiselle. Tämä CD pitää sisällään kokoelman melodioita ALMA Music Box:ista, mitkä on sisällytetty 11 kansainvälisen artistin alkuperäisiin äänitteisiin sisältäen Taeji Sawain, Takagi Masakatsun, Throwing a Spoon:in, and Christian Fenneszin.

Äänitteen Music for a Dying Star voi nyt ostaa iTunes-kaupasta 14.88 euron hintaan. Lisää tietoja ALMA Music Box:ista  ja CD:stä on luettavissa CD:lle omistetusta verkkosivusta.

Lisätietoja

Kansainvälinen tähtitieteen tutkimuslaitos Atacama Large Millimetre/submillimetre Array (ALMA) on ESO:n, US National Science Foundationin (NSF) ja Japanin National Institutes of Natural Sciencesin (NINS)  kumppanuushanke yhteistyössä Chilen kanssa.

Linkit

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15082

Kuvat

Music for a Dying Star
Music for a Dying Star
Englanniksi
The ALMA Music Box
The ALMA Music Box
Englanniksi
The ALMA music box
The ALMA music box
Englanniksi