Tiedote

Vuoden 2015 Euroopan unionin nuorten tutkijoiden kilpailun voittajat ovat selvillä

25. syyskuuta 2015

Syyskuun 17. ja 21. päivän (2015) välillä yli 169 nuorta tutkijaa iältään 14-20 vuotta esittelivät kaikenkaikkiaan 103 projektia 39:stä eri maasta kansainväliselle tuomarien paneelille Fabbrica del Vapore:ssa Milanossa Italiassa. Tämä oli 27. kerta, kun Euroopan unionin nuorten tutkijoiden (EUCYS) kilpailu järjestettiin ja tänä vuonna kilpailu oli suurin sen kolmen vuosikymmenen historian aikana. Voittajat on nyt julkaistu.

Kolme ensimmäistä 7000 euron palkintoa myönnettiin Sanath Kumar Devalapurkar:ille USA:sta projektista “On the Stability and Algebraicity of Algebraic K-theory”, Michał Bączyk:lle ja Paweł Piotr Czyż:lle Puolasta projektille “The studies of behaviour of single and coupled on-off type oscillators on the example of bottle oscillators”, sekä Lukas Stockner:lle Saksasta projektille “Statistical modeling of volume-scattered light”. Toiset palkinnot (5000€) menivät ryhmille Itävallasta, Venäjältä ja Puolasta, sekä kolmannet palkinnot (3500€) myönnettiin projekteille Uudesta-Seelannista, Saksasta ja Virosta.

EIROforum:in, eli kahdeksan suuren Euroopalaisen hallistustenvälisen tutkimusorganisaation jäsenenä ESO lahjoitti erityispalkinnon parhaalle tähtitieteen ja avaruusfysiikan projektille. Paulina Drożak Puolasta oli tämän kategorian voittaja. Hän tulee saamaan matkan ESO:n sijaintipaikoille Chilessä sisältäen vierailut Paranalin observatoriolle ja ESO:n toimipaikalle Santiagossa palkintona hänen projektistaan Maan lämpötila-anomalioiden ja Auringon aktiivisuuden välisestä yhteydestä. Matka antaa hänelle ainutlaatuisen käsityksen maailman edistyksellisimmän observatorion elämästä. Tämä on unelmakokemus, mikä voi inspiroida Paulinaa edistymään tähtitieteessä ja astrofysiikassa tulevaisuudessa.

Vuonna 1989 perustettu EUCYS tähtää yhteistyön ja nuorten tutkijoiden välisen vuorovaikutuksen edistämiseen ja opastaa heitä kohti uraa tieteen ja teknologian parissa. Kilpailussa oli mukana 22 tuomaria, joista kaksi tuli EIROforum-instituuteista.

Linkit

Yhteystiedot

Richard Hook
ESO Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6655
Cell: +49 151 1537 3591
Email: rhook@eso.org

Tiedotteesta

Tunnistus:ann15072

Kuvat

2015 European Union Contest for Young Scientists
2015 European Union Contest for Young Scientists
Englanniksi
Paulina Drożak, winner of a trip to Paranal at EUCYS 2015
Paulina Drożak, winner of a trip to Paranal at EUCYS 2015
Englanniksi