VLT interferometer principle

Schematic lay-out of the VLT Interferometer. The light from a distant celestial objects enters two of the VLT telescopes and is reflected by the various mirrors into the Interferometric Tunnel, below the observing platform on the top of Paranal. Two Delay Lines with moveable carriages continuously adjust the length of the paths so that the two beams interfere constructively and produce fringes at the interferometric focus in the laboratory.

Kilde:

ESO

Om billedet

Id:eso0020b
Type:Kunstværk
Udgivelsesdato:24. maj 2000
Relaterede pressemeddelelser:eso1905, eso0111, eso0020
Størrelse:2629 x 2454 px

Om objektet

Navn:Interferometry, Very Large Telescope Interferometer
Type:Unspecified : Technology : Observatory : Telescope
Kategori:Paranal

Billedformater

Stor JPEG
511,9 KB
Skrærm JPEG
136,9 KB

Baggrundsbilleder

1024x768
138,9 KB
1280x1024
188,1 KB
1600x1200
250,4 KB
1920x1200
294,6 KB
2048x1536
349,5 KB

 

Se også...