ann15001-da — Meddelelse

ESO er vært for workshop om offentlighedens kendskab til infrastrukturer i forskningen

9. januar 2015

18. og 19. juni 2015 er ESO vært for en workshop om offentlighedens kendskab til infrastrukturer i forskningen. Undertitlen er Forventninger - Erfaringer - Eksempler. Det er ERF-AISBL (Association of European-level Research Infrastructure Facilities) som organiserer workshoppen, og det kommer til at foregå i ESOs hovedkvarter i Garching ved München.

 Det er et fælles ansvar for nationale forskningsinfrastrukturer og store EU-finansierede projekter, at man skal fortælle om forskningen overfor både de, som betaler, den videnskabelige verden og samfundet i al almindelighed. Selvom det er almindeligt accepteret, at det er vigtigt med klar kommunikation og gode relationer overfor offentligheden, er det ofte mindre klart, hvad man skal forvente som resultat af videnskabsformidling.

 Målet med workshoppen er at formidle en dialog imellem de bevilgende organisationer og myndigheder og projektledere med hensyn til målene for aktiviteter som skal udbrede kendskabet til videnskabelige resultater. Desuden bliver der mulighed for, at PRmedarbejdere og kommunikationsansvarlige kan udveksle erfaringer, og lære mere om, hvad der er forventningerne dels fra de bevilgende og dels fra fageksperter, som forsker i videnskabskommunikation og offentlighedens forståelse for naturvidenskab.

 Nogle af de berørte emner vil blandt andre være: hvordan formidler man for et sted, som er under opbygning, risikokommunikation, PR for EU-finansierede projekter, og hvordan formidler man de socioøkonomiske resultater af forskningsinfrastruktur.

 Abstracts kan fremsendes indtil 1. marts. Tilmeldingen åbner 8. januar og lukke 18. maj. Det koster 150 euro at tilmelde sig, og der er yderligere oplysninger  her.

Links

Workshop web page

Om meddelelsen

Id:ann15001

Billeder

360-degree panorama of the ESO Headquarters
360-degree panorama of the ESO Headquarters
tekst kun tilgængelig på engelsk