Meddelelse

Vinderne af fotokonkurrencen Nightscape Award 2014 er fundet

16. oktober 2014

Nu kender vi vinderne af konkurrencen Photo Nightscape Award (PNA) 2014 — som er organiseret af Ciel et Espace Photos . Der var over 100 deltagere fra 23 lande tilmeldt, og af dem er der udvalgt seks vindere. Der blev givet priser for første og andenpladsen i to forskellige kategorier: Professionelle fotografer og unge. Desuden fik to juniorfotografer en æresomtale for meget flot arbejde.

Blandt de professionelle gik førsteprisen til franskmanden Jean Marc Lecleire for hans bemærkelsesværdige landskabsbillede med geysere og Mælkevejen. Præmien er en uges rejse til Paranalobservatoriet i Chile, hvor Very Large Telescope befinder sig. Det er ESO, som har udlovet denne præmie, som partner i PNA konkurrencen. Lige så indtryksfuldt er billede af nordlys over et elvlandskab, som nordmanden Tommy Eliassen .

I ungdomskategorien vandt iraneren M. Taha Ghouchkanlu førsteprisen for et billede af baobabtræer under Mælkevejen. Lige efter ham kom den franske fotograf Pascal Colas med et billede af himlens nordpol over et bylandskab. De to unge franskmænd Jeremy Gachon og Justin Galant vandt førsteprisen i deres aldersgrupper for henholdsvis titlerne Tourond Starry Sky og The Life Tree.

Præmierne bliver uddelt den 9. november 2014 ved en tredages konference, Les rencontres du Ciel et de l’Espace (RCE) - for amatører og professionelle i Cité des Sciences et de l'Industrie i Paris, Frankrig.

Billederne fra Nightscape Award er af meget høj kvalitet, og konkurrencen er i stigende grad populær, så der blvier nu organiseret en vandreudstilling. Efter premièren i RCE bliver de sendt til en fotofestival i Montier en Der i Frankrig, og efter det kommer udstillingen rundt til adskillige franske planetarier og astronomifestivaler. I oktober 2015 kommer den måske til ESOs hovedkvarter i Tyskland til den årlige åbent hus dag.

Links

Kontakter

Ole J. Knudsen
ESON-Danmark
SAC/IDA Aarhus Universitet
tlf 8715 5597
email ESON-Denmark@eso.org

Om meddelelsen

Id:ann14079

Billeder

Vinderbilledet ved Nightscape 2014
Vinderbilledet ved Nightscape 2014