Meddelelse

Åbent hus på ESOS hovedkvarter 2014

Kom indenfor i hovedsædet for Jordens mest produktive observatorium

20. august 2014

Lørdag den 11. oktober 2014 åbner det Europæiske Sydobservatorium ESO sine døre for offentligheden og pressen mellem klokken 11:00 og 18:00 Dansk Sommertid i Garching ved München i Tyskland.

I år kan besøgende også få lov at besøge to nye bygninger, som er blevet indviet siden den sidste åbenthusdag i 2013, og der vil være en lang række aktiviteter, som fortæller om ESOs verden. Dagen på ESO er en del af åbenthusarrangementer for hele forskningsområdet i Garching, så adskillige andre institutioner vil også være åbne for offentligheden.

ESO er nummer 39 på dette kort over området.

Nogen hovedpunkter for dagen er:

  • Se ESOs to nye bygninger - vær med på en rundvisning i de moderne kortorlokaler og teknikbygninger. Opdag hvordan ESO skaber kunstige stjerner, se prototyperne for spejlene til det kommende European Extremely Large Telescope, og meget mere.
  • Virtuelle og 3D ture — tag på en rejse til nogen af ESOs mest spændende anlæg og enestående instrumenter.
  • Der er live forbindele Paranal og ALMA — oplev ESOs Very Large Telescope på Paranal og ALMA, verdens største astronomiprojekt med 66 radioteleskopantenner 5.000 m over havet på Chajnantor-plateuet i Chile via et live videolink.
  • ESO Chile Chill — Slap af et øjeblik til helt utrolige billeder fra vore observatorier i Chile, med lækker ledsagemusik.
  • Foredrag, podcasts og dokumentarfilm - lyt, se og lær mere om ESO.
  • Planetarieforestilling og virtuelle ture igennem himmelrummet— se stjerner selv i klart dagslys i vores planetarium, se fotos af nattehimlen, og tag en rundtur på himlen med Stellariumprogrammet.
  • Ansigtsmaling, kometfremstilling, infrarøde fotos, malebøger og gaver til de små — Børnene kan få malet ansigt med astronomimotiver, for eksempel stjerner, galakser og kometer, og de kan se, hvad en komet består af eller få taget deres billede i infrarødt lys.
  • Solobservationer — Se Solen i et sikkert solteleskop - hvis vejret tillader det
  • Plus meget mere.

Det er ikke nødventigt af forudbestille plads. Bare mød op ved indgangen og vær med. Man kan købe lette forfriskninger i ESOs cafeteria.

Medlemmer af pressen, som har lyst at være med, bedes give besked på forhånd ved at sende en e-mail til osandu@partner.eso.org. Så kan vi bedre hjælpe med at tilrettelægge Jeres besøg. Information om ruten til ESO hovedkvarteret i Garching findes her.

Links

Om meddelelsen

Id:ann14062

Billeder

Open House Day 2014
Open House Day 2014
tekst kun tilgængelig på engelsk
Open House Day 2014 (in German)
Open House Day 2014 (in German)
tekst kun tilgængelig på engelsk