Mededeling

Space Scoop geselecteerd als Great Website for Kids

Lofbetuiging van de American Library Association

19 december 2016

Great Websites for Kids (GWS) van de Association for Library Service to Children (ALSC)  heeft Space Scoop uitgekozen als een van de tien beste websites voor kinderen tot de leeftijd van 14 jaar. ALSC is een afdeling van de American Library Association (ALA) en de selectie van de Great Websites for Kids door het GWS-comité vindt drie keer per jaar plaats.

ESO is verheugd één van de onderzoeksinstituten te zijn die samen met ESA, NASA Chandra, Las Cumbres Observatory en anderen content verstrekken voor Space Scoop.

De Space Scoop-website werd een jaar geleden opgestart als onderdeel van de door de Europese Commissie gefinancierde projecten Universe Awareness en Space Awareness. Elke week brengt de website het recentste astronomische nieuws in een vorm die geschikt is voor kinderen en hun leerkrachten, om te onderrichten en te inspireren. Space Scoop wordt gepubliceerd in digitale en gedrukte vorm, evenals via een mobiele app, podcasts en videospelletjes. Elke Space Scoop wordt tegelijkertijd met het oorspronkelijke persbericht voor volwassenen gepubliceerd, en vrijwilligers overal ter wereld vertalen de Space Scoops in 33 talen.

Links

Contact

Sarah Eve Roberts
Space Scoop Science Writer 
Universe Awareness / Cardiff University (UK)
Tel: +44 7480 111 579 
Email: RobertsS38@cardiff.ac.uk

Michael de Korte
Universe Awareness Editor
Leiden University, the Netherlands
Tel: +316 23 023 196
Email: michaeldekorte@strw.leidenuniv.nl

Peter Grimley
ESO Assistant Public Information Officer
Garching bei München, Germany
Tel: +49 89 3200 6383
Email: pgrimley@partner.eso.org

Over de Mededeling

Id:ann16087

Afbeeldingen

Logo van Space Scoop
Logo van Space Scoop