Duke zmadhuar grumbullimin yjor sferik NGC 6752

Kjo video nis me një pamje me fushë të gjerë të pjesëve qendrore të Rrugës së Qumështit dhe ngadalë afrohet tek grumbullimi yjor sferik NGC 6752 në konstelacionin jugor Pavo (The Peacock). Fotografia e fundit e grumbullimit është marrë me “Wide Field Imager”, kamerën e montuar tek teleskopi MPG/ESO 2.2-metra në Observatorin La Silla në Kili. Duke studiuar këtë grumbullim me Teleskopin Shumë të Madh është zbuluar, në mënyrë të papritur, se shumë nga yjet nuk kalojnë në fazën në të cilën humbin masë gjatë përiudhës së fundit të jetës së tyre.

Të drejtat:

ESO/Nick Risinger (skysurvey.org)/Steve Crouch
Music: movetwo

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1323a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Maj 29, 2013, 19:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1323
Kohëzgjatja:36 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit

Emri:NGC 6752
Tipi:Milky Way : Star : Grouping : Cluster : Globular

HD


Large

QT e madhe
10,0 MB

Medium

Publikim Video
10,0 MB
MPEG-1 Mesatar
23,6 MB
Flash Mesatar
3,8 MB

Small

QT e vogël
3,3 MB

For Broadcasters