Duke zmadhuar pamjen e marrë me APEX ku shfaqet një pjesë e mjegullnajës së Orionit

Ne e nisim këtë video duke paraqitur në fillim shumicën e Rrugës së Qumështit dhe më pas e zmadhojmë duke u drejtuar për nga konstelacioni i Orionit (Gjuetarit). Në këtë zonë të qiellit ku po formohen shumë yje të rinj shihen shumë re gazi dhe pluhuri. Në pamjen finale të pjesës s qiellit pranë Mjegullnajës së famshme të Orionit (Messier 42) ne shtojmë fotografinë nga APEX ”Atacama Pathfinder Experiment” që është në përdorim të ESO-s. Ndriçimi portokalli është drita e zbehtë e pluhurit të ftohtë ndëryjor, në gjatësitë e valëve shumë më të gjata nga sa mund të shohë syri i njeriut.

Të drejtat:

ESO/Nick Risinger (skysurvey.org), Digitized Sky Survey 2. Music: movetwo

 

 

Rreth kësaj Videoje

Id:eso1321a
Gjuha:sq
Data e Publikimit:Maj 15, 2013, 12:00 CEST
Publikime të ngjashme:eso1321
Kohëzgjatja:56 s
Frame rate:30 fps

Rreth objektit


HD


Large

QT e madhe
13,4 MB

Medium

MPEG-1 Mesatar
23,6 MB
Flash Mesatar
11,7 MB

Small

QT e vogël
3,2 MB

For Broadcasters


Shih dhe